ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Έκθεση έργων ζωγραφικής

Δημοσίευση: 04 Νοε 2011 2:01 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:32
Έργα, τεσσάρων Ελλήνων ζωγράφων, των Π. Γουλάκου, Μ. Ζαμπούρα, Τ. Μαντζαβίνου και Τ. Μισούρα που κατάγεται από τη Λάρισα εγκαινιάζονται απόψε στις 8 μ.μ στο χώρο τέχνης «galleryalma» στα Τρίκαλα. Η έκθεση φέρει τον τίτλο «Εκτός πραγματικότητας».
Ο Περικλής Γουλάκος αφήνει το έργο του να μιλήσει μόνο για τις ανάγκες του και μπροστά του ο δημιουργός υποτάσσεται και το έργο εμφανίζεται.
Η Μαριλένα Ζαμπούρα φτιάχνει συνθέσεις σε επιφάνειες του μουσαμά, του ξύλου ή των διαφορετικών χαρτιών-μικτής τεχνικής, χρησιμοποιώντας πρόσωπα και μορφές της φαντασίας δανεισμένα από τη ζωή και τα παραμύθια που θαυμάζει για τη βαθύτητα και την πολυπλοκότητα των νοημάτων τους. Στα έργα της αποτυπώνονται σχέσεις και συμπεριφορές ιδιωτικού και δημόσιου χώρου με ψυχολογικούς, συναισθηματικούς και συμβολικούς υπαινιγμούς.
Ο Τάσος Μαντζαβίνος όπως ο ίδιος μιλάει για τη δουλειά του, εμπνέεται από τους μύθους, τη λαϊκή τέχνη, από οποιοδήποτε άκομψη έκφραση μέσω του σχεδίου (σχέδια φυλακισμένων, χαράγματα στους τοίχους, σε δέντρα και θρανία παιδιών), που πάντα προέρχονται από απελπισία. Για να βρει το προσωπικό του στίγμα δεν ανέτρεξε στα μουσεία αλλά στον τρόπο που εκφράζεται «ο αρχαίος άνθρωπος». Ο Θανάσης Μουτσόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά για το έργο του Τάσου Μισούρα: «Ο Μισούρας συμπάσχει με μια ανθρωπότητα σε βαθιά κρίση. Η ζωγραφική του δεν είναι ανέμελη όμως στο υπόστρωμα του δυσοίωνου οράματός του για τον κόσμο ενυπάρχει το χιούμορ. Οι πρωταγωνιστές του, κυρίως δε οι πρωταγωνίστριες, έχουν ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά, της αποξένωσης, της ψυχρότητας και ενός υποδόρειου ερωτισμού. Αυτός ο τελευταίος επιπλέει επίμονα ανάμεσα στις φιγούρες χωρίς ποτέ, σπάνια ίσως, να βγαίνει στην επιφάνεια». Τέλος σημειώνει για το εσχατολογικό στοιχείο στα έργα του καλλιτέχνη «Τα έργα του Μισούρα μοιάζουν να χαρακτηρίζονται από μια μεταφυσική εμμονή για το τέλος, ή ίσως μια οριακή μετάβαση, του κόσμου όπως τον ξέρουμε». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 Δεκεμβρίου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass