ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Χορωδιακή βραδιά του Μουσικού Συλλόγου

* Θα τιμηθεί ο Βούλγαρος μαέστρος κ.Valentin Bobevski

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2011 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:43
Ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας συνεχίζοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο των ογδόντα χρόνων από την ίδρυσή του, παρουσιάζει αύριο Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 8.30 μ.μ. στη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου την ανδρική χορωδία «Αγ. Ιωάννης της Ρίλα» από την πόλη Ντούμπνιτσα της Βουλγαρίας.
Πρόκειται για μια χορωδία με πάρα πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε φεστιβάλ τόσο στη Βουλγαρία, όσο και σε άλλες χώρες του εξωτερικού έχοντας στο ρεπερτόριό της σπουδαία έργα μεγάλων Βούλγαρων συνθετών.
Πριν την έναρξη της συναυλίας ο Σύλλογος θα τιμήσει το μεγάλο Βούλγαρο, ακαδημαϊκό, πρόεδρο της Ένωσης Χορωδιών Βουλγαρίας κ. Valentin Bobevski, ο οποίος έχει μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας με το Σύλλογο. Επίσης θα βραβευθούν μέλη της χορωδίας για την πολυετή και συνεχή παρουσία τους. Η ανδρική χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της κ. Χρήστου Κτιστάκη θα ανοίξει το πρόγραμμα της εκδήλωσης και θα ερμηνεύσει τέσσερα Λευκαδίτικα τραγούδια σε ενορχήστρωση Βασίλη Τενίδη για μικτή χορωδία και πιάνο, καθώς και ένα εξαιρετικό κομμάτι του μεγάλου Βούλγαρου συνθέτη Alexander Raitsef. Συμμετέχει το Γυναικείο Τμήμα της χορωδίας όπερας του ΔΩΛ.
Στο πιάνο θα είναι ο κ. Δημήτρης Κτιστάκης. Τη βραδιά θα κλείσει η Βουλγαρική χορωδία η οποία είναι προσκαλεσμένη από το Δήμο Τυρνάβου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Λίγα λόγια για το Βούλγαρο ακαδημαϊκό και μαέστρο κ.Valentin Bobevski
* Γεννημένος το 1938 στη Σόφια ο μαέστρος κ. Valentin Bobevski σπούδασε διεύθυνση χορωδίας στη Κρατική Ακαδημία της Μουσικής στη Σόφια στην τάξη του καθηγητή Georgi Dimitrof, όπου αποφοίτησε το 1963. Κατόπιν ειδικεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Humbolt του Βερολίνου.
Ήταν λέκτορας στο τμήμα διεύθυνσης χορωδίας στη Μουσική Ακαδημία «Franz List» της Βουδαπέστης και καθηγητής των τάξεων διεύθυνσης χορωδίας (1980-1981)
Έχει πάρει το βραβείο « BELA BARTOK» καθώς και πολλά βραβεία σε ποικίλους διεθνείς διαγωνισμούς.
Το κοινό τον έχει αγκαλιάσει με θέρμη και ενθουσιασμό σε τέσσερις Ηπείρους: Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Αμερική. Το ρεπερτόριό του ποικίλλει με έργα μεγάλων συνθετών καθώς επίσης καντάτες και ορατόρια.
Χάρη στις δικές του προσπάθειες και τη σπουδαία αξία του, παρουσιάστηκαν σε πρώτη εκτέλεση από διάσημες χορωδίες της Βουλγαρίας περισσότερα από 380 έργα χορωδιακής μουσικής σε μεγάλες καλλιτεχνικές διοργανώσεις.
Είναι πρώτος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της αντιπροσωπευτικής μικτής χορωδίας «Druzhna Pesen» που αργότερα μετονομάστηκε σε «Sveta Sofia» από το 1972. Μαέστρος της ανδρικής χορωδίας «Gusla» από το 1972. Ιδρυτής του ανδρικού χορωδιακού συνόλου «Bulgaria» από το 1991. Πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Βουλγαρίας. Έχει συνθέσει χορωδιακά έργα και μουσική για το θέατρο. Συγγραφέας πολυάριθμων άρθρων για τη διεύθυνση χορωδίας, μέλος καλλιτεχνικών επιτροπών, καθηγητής των υποψηφίων διευθυντών χορωδιών. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ορθόδοξης Μουσικής «Hvalite Gospoda» κ.ά.
Έχει πάρει το μετάλλιο πολιτισμού «Αγ. Κύριλλος και Μεθόδιος».
Να σημειωθεί ότι την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο δημοτικό θέατρο «ΜΑΧΙΜ» στον Τύρναβο θα παρουσιάσει και εκεί η ανδρική χορωδία της Βουλγαρίας ένα εξαίρετο μουσικό συναυλιακό πρόγραμμα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass