ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ»

«Την Τρίτη στο σούπερ μάρκετ»

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2012 3:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:29
Ένα συγκινητικό, σύγχρονο γαλλικό έργο, με έντονα κωμικό χαρακτήρα, ωδή στη μοναδικότητα, βραβευμένο στο Fringe του Εδιμβούργου το 2011 και υποψήφιο για το βραβείο Moliere του Εθνικού Θεάτρου της Γαλλίας, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν απόψε και για τις επόμενες δύο βραδιές στη σκηνή του Μικρού Θεάτρου της Λάρισας. Η παράσταση με τίτλο «Την Τρίτη στο σούπερ μάρκετ» του Εμμανουέλ Νταρλέ θα δοθεί στις 9:30 μ.μ.
Η συγκεκριμένη παράσταση από τους κριτικούς θεάτρου έχει χαρακτηριστεί ως μία σημαντική στιγμή του σύγχρονου γαλλικού θεάτρου, ένας σπαρακτικός μονόλογος για τον άνθρωπο που δεν θέλει πια να κρύβει αυτό που είναι, όποιες και αν είναι οι συνέπειες. Και οι συνέπειες είναι πολλές όταν είσαι τραβεστί σε μια μικρή κοινότητα.
«Η Μαρί-Πιέρ είχε χρόνια να εμφανιστεί στη γειτονιά της παιδικής της ηλικίας. Το πατρικό της σπίτι το εγκατέλειψε τότε που αποφάσισε να γίνει «αυτή καθεαυτή» και να απομακρυνθεί από το περιβάλλον που την ήξερε ως Ζαν-Πιέρ. Αλλά εδώ και λίγους μήνες η μητέρα της πέθανε, ο ηλικιωμένος πατέρας της έμεινε μόνος, και αυτό η Μαρί-Πιέρ δεν μπορούσε να το αγνοήσει. Αποφασίζει λοιπόν να αφιερώσει μια μέρα την εβδομάδα, συγκεκριμένα την Τρίτη, στη φροντίδα του πατέρα της. ΄Εκτοτε κάθε Τρίτη επιστρέφει στο πατρικό της. Φτάνει πρωί με το πρώτο τρένο και αμέσως στρώνεται στη δουλειά: καθαρίζει το σπίτι, πλένει και σιδερώνει τα ρούχα και, το σημαντικότερο, συνοδεύει τον πατέρα της στο σούπερ μάρκετ για να κάνουν μαζί τα ψώνια της εβδομάδας. ΄Ηδη μέσα στο σπίτι η συνύπαρξη είναι δύσκολη, η δυσκολία επιτείνεται με την έξοδο στον δρόμο και κορυφώνεται στον χώρο του σούπερ μάρκετ όπου η Μαρί-Πιέρ, μόνη ή σε συνδυασμό με τον πατέρα της, είναι ο πόλος έλξης όλων των βλεμμάτων, η εισβολή της διαφορετικότητας στην πεζή καθημερινότητα, το νούμερο, το θέαμα. Το ρόλο ερμηνεύει ο Φαίδων Καστρής. Η μουσική σύνθεση είναι του Δημήτρη Παπαλάμπρου που συνοδεύει ζωντανά τον Φαίδωνα Καστρή.
«ΓΡΑΜΜΑ Σ’ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ...»
Όμως οι παραστάσεις στο «Μικρό Θέατρο» της Λάρισας συνεχίζονται με το έργο «Γράμμα σ’ ένα παιδί...» που θα παρουσιαστεί στο θεατρόφιλο κοινό στις 25, 26 και 27 Μαΐου, στις 9:30 μ.μ. Πρόκειται για μία μεταφορά στο θέατρο βασισμένη στο best seller της Οριάννας Φαλάτσι «Γράμμα σ ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ».Την κεντρική ηρωίδα ερμηνεύει η Ζέτα Δούκα.
Ένα εκρηκτικό ντοκουμέντο που συγκλονίζει με τον ωμό ρεαλισμό του τις συνειδήσεις ανδρών και γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Για πρώτη φορά στη σκηνή ένα βιβλίο που συγκίνησε τον κόσμο από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τη Μέση Ανατολή στην Λατινική Αμερική, από την Κίνα στην Ιαπωνία, από την Ινδία στο Ιράν και το Μπαγκλαντές, όπου κι αν ταξίδεψε αυτό το μυθιστόρημα συγκλόνισε και αναγνωρίστηκε ως αριστούργημα.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass