Στάσεις Πολιτισμού

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2012 1:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:46
Ρεσιτάλ γαλλικού λυρικού τραγουδιού
* Οι σοπράνο Ποζίδου Βάσκα, Ντόβα Αλεξάνδρα και Κουσουλού Δέσποινα, με τη Σιοπούδη Ιωάννα στο πιάνο, θα δώσουν το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ ρεσιτάλ γαλλικού λυρικού τραγουδιού στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια των Saint Saens, Debussy, Faure<Delibes, Poulenc κ.ά. Είσοδος ελεύθερη.
 
Με μια Χήρα Βοηθείας
* «Με μία Χήρα Βοηθείας» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που θα δοθεί απόψε στις 9 στο μπαρ «Νάμα». Πρόκειται για μια παράσταση με κείμενα και τραγούδια. Οι διάλογοι είναι κωμικοί εμπνευσμένοι από σύγχρονα ελληνικά και ξένα κείμενα ενώ το μουσικό ρεπερτόριο περιλαμβάνει ελληνικά τραγούδια από αρχοντορεμπέτικα έως σύγχρονα έντεχνα και ποπ (από συνθέτες όπως π.χ. Χατζιδάκις, Ξαρχάκος, Πλέσσας, Ζαμπέτας, Μικρούτσικος, Κραουνάκης, Κορκολής, Καρβέλας). Παίζουν: Βιβή Παντελίδου, Όλια Γεωργιάδου και Βαγγέλης Κόντος.
Η ιστορία:
Όταν η Μαριάνθη έμεινε χήρα, η Μαίρη έσπευσε να της δώσει μια χείρα βοηθείας. Και αφού χάρη στους χειρισμούς της ο Στέφανος ζήτησε της Μαριάνθης το χέρι, χρειάστηκε και η ίδια μια χείρα βοηθείας για να βάλει στο χέρι ένα ξανθό ποιητή. Αλλά έβαλε η μοίρα το χεράκι της και οι δύο φίλες πιάστηκαν στα χέρια. Κι ακόμα δεν μάθατε τα χειρότερα...
Τηλέφωνο κρατήσεων 6947-071781.
 
Η ιστορία των Γόννων με ένα κλικ
* Μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου θα έχουν την ευκαιρία οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες των Γόννων, να περιηγηθούν στην έκθεση παλιάς φωτογραφίας με θέμα «Η πλατεία του χωριού μας» που φιλοξενείται στο παλιό κοινοτικό κατάστημα της περιοχής. Την έκθεση επιμελήθηκε ο Μορφωτικός Σύλλογος – Λαογραφικό Μουσείο του χωριού και περιλαμβάνει φωτογραφίες που χρονολογούνται από το 1930. Το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά 10 π.μ. έως 1 μ.μ. και 6 έως 8 μ.μ.
 
Αναβίωσαν τα Λουκατσάρια
* Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μαγούλας, πιστός στην παράδοση αναβίωσε το έθιμο «Λουκατσάρια» (πρωτοχρονιάτικο είδος καρναβαλιού). Οι γυναίκες του χωριού ντυμένες με τις γραφικές τοπικές φορεσιές του Συλλόγου έχοντας στο πλευρό τους τα νεαρά μέλη ντυμένα επίσης παραδοσιακά, ξεκίνησαν από τον αυλόγυρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου τους χορούς και περιπλανήθηκαν στις γειτονιές του χωριού. Εν τω μεταξύ στην πλατεία του χωριού με τη συνοδεία της ορχήστρας του Χρήστου Παρασκευά στήθηκε ένα πατροπαράδοτο γλέντι με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων.
 
Φωτογραφική ξενάγηση στο Άγιο Όρος
* Στις 12 Ιανουαρίου στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο και στις 7:30 το απόγευμα ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας παρουσιάζουν στο κοινό της Λάρισας το θαυμάσιο έργο του φωτογράφου κ. Μπάμπη Ιωαννίδη. Η υπέροχη φωτογραφική ξενάγηση θα γίνει σε μονές και σκήτες του Αγίου Όρους, ντυμένη – η φωτογραφική ξενάγηση – με κείμενα του προέδρου της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης κ. Γιώργου Ξεινού, τα οποία αφηγείται ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Παναγιώτης Μιχαηλίδης με μουσική επένδυση του ίδιου του φωτογράφου. Ταυτόχρονα έξω από τον χώρο της αίθουσας του «Χατζηγιάννειου», θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφίας του ίδιου φωτογράφου με καταπληκτικές εικόνες του Αγίου Όρους.
 
Σεμινάριο κινηματογράφου
* Κινηματογραφικό εργαστήρι στα πλαίσια του 4ου Νεανικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας, διοργανώνεται από την artfools και το Γαλλικό Ινστιτούτο παράρτημα Λάρισας, το διήμερο 21 και 22 Ιανουαρίου στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι «Από το χαρτί στην κινηματογραφική λήψη» και απευθύνεται σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν στη διαδικασία κινηματογράφησης, στο σύνολό της, από την αρχική ιδέα του σεναρίου και του storyboard, αναλύοντας όλη τη διαδικασία της κινηματογραφικής τέχνης (σκηνοθεσία, χειρισμός κινηματογραφικής μηχανής, κινηματογραφικός και τηλεοπτικός φωτισμός) μέχρι και το στάδιο της τελικής επεξεργασίας ψηφιακό μοντάζ, προβολή στην αίθουσα ή στην τηλεόραση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass