ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΔΩΛ ΚΑΙ ΤΟΝ Β. ΛΕΚΚΑ

Νοσταλγοί του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2012 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:52
Με χορωδούς πλημμύρισε χθες βράδυ το Κηποθέατρο της Λάρισας σε μια εκπληκτική εκδήλωση, που προσέλκυσε πλήθος μουσικόφιλων Λαρισαίων και όχι μόνο. Το δροσερό φθινοπωρινό αεράκι ταίριαζε απόλυτα στο ύφος της εκδήλωσης που στόχο είχε να οδηγήσει τον κόσμο σε ένα νοσταλγικό ταξίδι ανεπανάληπτων κινηματογραφικών ερμηνειών.
Η Μικτή Χορωδία, η παιδική χορωδία, το μουσικό σύνολο «Ενωδεία» του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και ο σπουδαίος ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας, περιπλανήθηκαν «Στις γειτονιές του φεγγαριού» με τραγούδια αγαπημένα, ερμηνευμένα από τους πρωταγωνιστές μιας άλλης εποχής, αυτής του ασπρόμαυρου κινηματογράφου, με νοσταλγική διάθεση για το χαμένο παράδεισο και νότες αισιοδοξίας για μια ομάδα ανθρώπων που αγωνίζονται, που ελπίζουν, που δημιουργούν...
Θύμησες από τις ταινίες «Λόλα», «Μοντέρνα Σταχτοπούτα», «Ποτέ την Κυριακή», «Ζορμπάς», «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», «Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο» ξεπήδησαν μέσα από τους στίχους και τις μελωδίας. Βοήθησε όμως σε αυτό και η παράλληλη προβολή βίντεο με ορισμένες από τις καλύτερες και χαρακτηριστικότερες στιγμές της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής, με την επιμέλεια του Δημήτρη Λαπούση. Οι χορωδοί υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Καρβούνη εντυπωσίασαν όπως και ο εκπληκτικός Βασίλης Λέκκας με την αισθαντική φωνή του, ενώ τα θερμά χειροκροτήματα και ο ενθουσιασμός του κόσμου σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο τη βραδιά.
Η ΝΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΛ
Δύο καταξιωμένοι φορείς Πολιτισμού της Λάρισας, το Δημοτικό Ωδείο και το Δημιουργικό Εργαστήρι της Κάκιας Χαλήμαγα- Χατζή καλωσορίζουν τη νέα σχολική χρονιά ενώνοντας τις δύο τέχνες και παρουσιάζοντας ένα υπέροχο μουσικοεικαστικό αποτέλεσμα. Μέσα στις πρώτες μέρες του Φθινοπώρου και μόλις αρχίσουν τα σχολεία, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική πλατεία, θα στηθεί το πρώτο μαθητικό πάρτι, το πάρτι της ζωγραφικής και της μουσικής. Ένα όμορφο παραμύθι, γραμμένο από την Κάκια Χαλήμαγα – Χατζή θα αφηγηθεί η παραμυθού: Λένα Χαϊδούτη.
Τα τραγούδια σε στίχους της Κάκιας Χαλήμαγα- Χατζή, σε σύνθεση και ενορχήστρωση από τον καθηγητή της σχολής pop και rock του ΔΩΛ, Ντίνο Καραποστόλου, θα τραγουδήσει η Δάφνη Χατζηδάκη, η Άννα Μανιάτη-Τσιάρα η Λένα Χαϊδούτη και η Μαριάννα Αχταροπούλου. Οι χορογραφίες είναι της μαθήτριας του Δ.Ε. Αλεξάνδρας Αγοραστού. 80 από τους μαθητές του Δημιουργικού Εργαστηρίου θα στηθούν σε έναν τεράστιο κύκλο κρατώντας ένα μεγάλο ζωγραφισμένο βιβλίο και χορεύοντας θα ανοίγουν τις σελίδες του βιβλίου ,δείχνοντας στον κόσμο τις ζωγραφιές τους, που θα είναι ανάλογες με τα λόγια των τραγουδιών. Οι θεατές θα οδηγηθούν ανά ομάδες, από παιδιά - ξεναγούς στο κέντρο του κύκλου και θα καθίσουν κάτω ,στην ειδικά στρωμένη πλατεία, για να έχουν τη χαρά να βρίσκονται μέσα σε ένα υπέροχο σκηνικό, που θα στήνεται εκείνη τη στιγμή από τους μαθητές του Δημιουργικού Εργαστηρίου. Μέλη της Φιλαρμονικής και οι μαθητές του Δημιουργικού Εργαστηρίου θα μεταφερθούν στην Κεντρική πλατεία με τα δυο ευγενικά προσφερόμενα τρενάκια του ΚΤΕΛ, σκορπίζοντας στη διαδρομή τους εικόνες και τραγούδια. Όλα αυτά θα συνθέσουν μια πρωτότυπη γιορτή, μοναδική σε όλη τη χώρα.
Το πρόγραμμα της γιορτής θα είναι ίδιο και της δύο μέρες και έχει ως εξής.
«6 μ.μ. επιβίβαση των μελών της Φιλαρμονικής στο τρενάκι του ΚΤΕΛ από το ΔΩΛ.
6 μ.μ. επιβίβαση των μαθητών από το ΔΕ
6:30 μ.μ. τα δυο τρενάκια καταλήγουν στην Κεντρική πλατεία.
6:45 μ.μ έναρξη εκδήλωσης
Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει πάρτι για όλους.
Το πάντρεμα δυο τεχνών, της Μουσικής και της Ζωγραφικής, θα χαρίσουν σε μικρούς και μεγάλους ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς!
Γιατί: όταν η ζωγραφική παίζει με τη μουσική,
η ζωή μας όλη αλλάζει και ο κόσμος τις θαυμάζει...
στο παιχνίδι τους θα μπω τη ζωή μου έτσι πολύ θα τη χαρώ!
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass