ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΡΜΕΝΙΟ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ Α. ΨΑΡΑ

Ψηφιδωτά με θέμα τον Μαίανδρο

*Σήμερα η έναρξη των εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Αύγουστος 2012»

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2012 2:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:49
 «Μαίανδρος άεναος ροή ελληνικότητας και ελπίδας» τιτλοφορείται η έκθεση ψηφιδωτών της Άννυς Ψάρα που θα εγκαινιαστεί απόψε στις 9 στο Αρμένιο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Αύγουστος 2012». Η καλλυτέχνης σημειώνει για την έκθεση της «Όταν ο θνητός Πηλέας ερωτεύτηκε τη θεά Θέτιδα για να την κρατήσει ρώτησε τον Χείρωνα τι έπρεπε να κάνει. Εκείνος τον συμβούλεψε στις μεταμορφώσεις της θεάς σε φίδι, λιοντάρι, νερό, φωτιά να χρησιμοποιήσει τη Χειρώνεια - μαιανδρική λαβή.
Ο Μαίανδρος είναι μια σχηματική γραμμική ένδειξη ότι στα δυο σου χέρια κρατάς το μυστικό της ήττας των δυναστών σου, και αν μόνο τα δικά σου χέρια δεν επαρκούν τότε ένωσέ τα με άλλους σ' έναν αδιάσπαστο αρμονικό σύνολο ελληνοπρεπούς ανθρώπινης αλυσίδας αλληλεγγύης και ελπίδας. Αυτή είναι η αποτελεσματικότερη μάχη ενάντια σε κάθε αυθαίρετη εξουσία. Αιώνιο Σύμβολο νίκης που το χαρίζει η Ελληνική Αρχαιότητα στη πανανθρώπινη ελπίδα, μια νίκη απέναντι σ'όλους τους «Θεούς» της εξουσίας».
Εν τω μεταξύ σήμερα στην πλατεία Αρμενίου κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς από τα τα χορευτικά συγκροτήματα του Κιλελέρ – Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αρμενίου «Ανθιμος Γαζής» με την ευγενή στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ, θα συνεχιστούν μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:
-Δευτέρα 27 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Αρμενίου η θεατρική σκηνή Νίκαιας παρουσιάζει το έργο «Άμλετ β΄» (κωμωδία).
-Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Αρμενίου,
θερινό σινεμά με την προβολή της ταινίας «Της κακομοίρας» (μπακαλόγατος).
-Πέμπτη 30 Αύγουστου στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αρμενίου παιδική βραδιά
με χειροτεχνία με πηλό (κατασκευές) και θεατρικό παιχνίδι.
-Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στην πλατεία Αρμενίου παραδοσιακοί χοροί (από τα χορευτικά συγκροτήματα του Μεγάλου Μοναστηρίου και Στεφανοβίκειου) και αφιέρωμα στο έντεχνο τραγούδι.
-Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 10 το βράδυ στο πάρκο Αρμενίου, 30 χρόνια μουσική και τραγούδι - αναδρομή.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποιούνται έκθεση βιβλίου από το βιβλιοπωλείο «Άνεμος» και έκθεση φωτογραφίας από το προσωπικό αρχείο της Αικατερίνης Βαϊρλή.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass