Εργαστήριο origami στη Λάρισα

* ΣΤΙΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2024 11:15

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας στα πλαίσια του αφιερώματος στον Ιαπωνικό Κινηματογράφο, με την ευκαιρία της ανάδειξης του 2024 ως έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας, διοργανώνει εργαστήριο Origami το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 17:30 έως 19:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Το εργαστήριο θα γίνει από την origami artist κ. Αλεξάνδρα Παπαηλία, ενώ παράλληλα με το εργαστήριο η κ. Παπαηλία θα εκθέσει δημιουργίες της origami.
Η Αλεξάνδρα Παπαηλία είναι origami artist ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία αγάπησε τις εικαστικές τέχνες και τις χειροποίητες δημιουργίες. Έχει διπλώσει εκατοντάδες origami μεγέθους από 1 έως 70 εκατοστά και συνεχίζει με πολλή όρεξη και αγάπη για την τέχνη. Στα έργα της συνηθίζει να χρησιμοποιεί ιαπωνικά χαρτιά υψηλής αισθητικής τυπωμένα στο χέρι ή χειροποίητα. Η κ. Παπαηλία έχει πει μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι στα origami αντανακλάται η πειθαρχία και η προσήλωση του ιαπωνικού λαού, η εργατικότητα, η λατρεία στη φύση, η απλότητα». «Κάθε νέο σχέδιο origami που δοκιμάζω είναι για εμένα μία πρόκληση, που βοηθά στην εξέλιξή μου. Η ικανοποίηση μετά από την ολοκλήρωση ενός γλυπτού είναι μεγάλη. Ανάλογα με το μέγεθος και την πολυπλοκότητα στο δίπλωμα ενός origami επιλέγω κάθε φορά χαρτί με το κατάλληλο βάρος. Υπάρχουν φορές που μετά από ώρες ενασχόλησης δεν έχω καταφέρει να ολοκληρώσω κάποιο σχέδιο, όμως μου αρέσει να επιμένω και να προσπαθώ ξανά. Θέτω συνεχώς νέους στόχους». Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας διοργανώνεται από 14 έως 24 Νοεμβρίου 2024, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας διεξάγεται επίσης με την συνεργασία και τη στήριξη του Δήμου Λαρισαίων, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του ΕΚΟΜΕΔ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass