Περίπατος στο «Κολωνάκι»...

* ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2024 12:45

Αστικό περίπατο στο Κολωνάκι της Λάρισας και ομιλίες για τη Λογοτεχνία και την Αρχιτεκτονική περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του 1oυ Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής Λάρισας που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην πόλη.

Στις 11 π.μ., με χώρο συνάντησης τον ναό του Αγ. Βησσαρίωνα, θα πραγματοποιηθεί αστικός περίπατος στο «Κολωνάκι» της Λάρισας. Ο περίπατος γίνεται σε συνδιοργάνωση με την κίνηση πολιτών «Λάρισα, η πόλη μου», ενώ την ξενάγηση θα κάνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράντας. Στις 8 το βράδυ στη Λογοτεχνική Γωνία και σε συνδιοργάνωση με τη «Θράκα» θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με θέμα Λογοτεχνία και Αρχιτεκτονική, ενώ θα προβληθεί και ντοκιμαντέρ (Γιάννης Ξενάκης).
Θα μιλήσουν οι: Αλέξης Σταμάτης - αρχιτέκτονας μηχ. / συγγραφέας. Ζήσης Κοτιώνης - καθηγητής Τμ. Αρχιτεκτόνων Π.Θ. / συγγραφέας. Θωμάς Ψύρρας - συγγραφέας. Μαριάννα Χαριτωνίδου - δρ. αρχιτέκτονας μηχ. / συγγραφέας. Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας συνδιοργανώνει μαζί με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων το 1ο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής Λάρισας. Σκοπός αυτής της δράσης είναι να επικοινωνήσει τον ρόλο της αρχιτεκτονικής στην τοπική κοινωνία και να τονίσει τη συμβολή της σε αυτήν. Εστιάζει στον ρόλο της Αρχιτεκτονικής ως μίας επιστήμης με σημαντικές καλλιτεχνικές και κοινωνικές προεκτάσεις, και θέτει προς συζήτηση τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητά της, ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες τεχνολογικές και περιβαλλοντικές εξελίξεις.
Το 1ο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής Λάρισας θα διεξαχθεί στην πόλη μας από 5 έως 18 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της πόλης.
Κεντρική δράση του Φεστιβάλ θα είναι έκθεση της 11ης Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων του Ελληνικού Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Λάρισας και τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.  Το αυριανό πρόγραμμα έχει ως εξής: Ώρα 11:00 π.μ. Χώρος: Αναχώρηση από το Δημοτικό Ωδείο. Παραδοσιακοί οικισμοί - Εκδρομή στα Αμπελάκια. Ξενάγηση: Αλέξανδρος Ζουριδάκης - πολιτικός μηχ. αναστηλωτής, Τένια Αναστασιάδου - αρχαιολόγος ΕΦΑΛ. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Efilial Travel (Τηλ.: 2410-253.235).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass