Φωτογραφίες που μιλούν...

* Μεγάλο το ενδιαφέρον φορέων, ομάδων και πολιτών για την έκθεση με θέμα τον Daniel

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2024 12:42

Μεγάλη προσέλευση και αμείωτο ενδιαφέρον από φορείς ομάδες και πολίτες της πόλης για την έκθεση των Λαρισαίων φωτορεπόρτερ με θέμα τις πλημμύρες από τον «Daniel».

Η έκθεση αποτελεί κοινωνικό γεγονός για την πόλη. Οι πολλές κοινωνικές ομάδες και πολίτες που την επισκέπτονται αφιερώνουν πολύ ώρα να περιηγηθούν στον 2ο όροφο του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου στην αίθουσα «Τάκης Τλούπας». Εκεί 54 φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων της ομαδικής έκθεσης των 9 φωτορεπόρτερ δημιουργούν ένα εκκολαπτήριο συναισθημάτων και ερωτηματικών. Οι παρόντες δημιουργοί –φωτορεπόρτερ απαντούν σε ερωτήσεις και ανταλλάσουν τις εμπειρίες τους από εκείνον τον συγκλονιστικό μήνα της καταστροφικής πλημμύρας Daniel. Μεταξύ αυτών επισκέφτηκαν την Πέμπτη την έκθεση η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας ΕΕΔΥΕ με αντιπροσωπεία τους. Επίσης η Φωτοθήκη Λάρισας την επισκέφτηκε και στη συζήτηση που ακολούθησε με τους φωτορεπόρτερ πρότειναν τρόπους να διασωθούν και να μείνουν στην ιστορία της πόλης οι φωτογραφίες. Οπως επεσήμαναν σώζονται από τις μεγάλες πλημμύρες του 19ου αιώνα μόνο 6 φωτογραφίες σε ένα λεύκωμα που έχουν στο αρχείο τους. Υπήρξε και διεθνής επίσκεψη όπου παρευρέθηκε μια ομάδα Γερμανών αρχαιολόγων του πανεπιστημίου του Βερολίνου που βρίσκεται με πρόγραμμα στο αρχαιολογικό μουσείο της Λάρισας εντυπωσιάστηκε από το τι συνέβηκε στην περιοχή με τον Daniel και από την ποιότητα των εικόνων .
Η έκθεση συνεχίζεται όλη την εβδομάδα με ώρες επίσκεψης πρωί 11-1:30 και απόγευμα 5-8:30. Δευτέρα ως Σάββατο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass