Να πυροδοτήσει συζητήσεις στις σχολικές αίθουσες...

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΦΩΤΗΣ ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ «ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΤΣΑΡΛΥ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ»

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2024 11:16

«Απαύγασμα της προσπάθειάς μας αυτής δεν είναι απλά να παρουσιάσουμε μια πάρα πολύ καλή θεατρική παράσταση, αλλά θέλουμε να πυροδοτήσουμε συζητήσεις εντός των αιθουσών των σχολείων τα οποία θα επιλέξουν να δούνε την παράστασή μας» ανέφερε ο πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου και αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας κ. Φώτης Τζατζάκης,

μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για την παράσταση της Παιδικής και Εφηβικής Σκηνής του Θεσσαλικού «Αγαπητέ μου Τσάρλυ, καλά Χριστούγεννα» σε κείμενο της Σοφιάννας Θεοφάνους, που θα κάνει πρεμιέρα αύριο Κυριακή στις 7 μ.μ. στο θέατρο «Κώστας Τσιάνος».
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν επίσης ο σκηνοθέτης της παράστασης Σίμος Κακκάλας, οι ηθοποιοί της παράστασης Πέτρος Μάλαμας (που έγραψε και τη μουσική της παράστασης) και η Λυδία Βύρλα, η Μάρθα Φωκά που έκανε τις μάσκες, τα σκηνικά και τα κοστούμια και η Σοφία Αλεξιάδου που σχεδίασε τον φωτισμό.
Ο Φώτης Τζατζάκης αρχικά ευχαρίστησε τους συντελεστές της παράστασης, ενώ αναφερόμενος στον σκηνοθέτη τόνισε ότι «τα σχόλια στην πόλη για την επιλογή του σκηνοθέτη κ. Κακκάλα είναι εξόχως κολακευτικά και δείχνουν ότι είναι μια εύστοχη επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Ορέστη Τάτση». Ακολούθως αναφερόμενος στο έργο σημείωσε ότι πρόκειται για δύο εφήβους που καλούνται να συνομιλήσουν με εμπόδιο έναν τοίχο, αλλά με πάρα πολλές προσδοκίες. Επειτα ο κ. Τζατζάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αφήνοντας λίγο τον ρόλο μου ως αντιδήμαρχος και ως πρόεδρος του Θεσσαλικού, θέλω να μιλήσω ως καθηγητής. Απαύγασμα της προσπάθειάς μας αυτής δεν είναι απλά να παρουσιάσουμε μια πάρα πολύ καλή θεατρική παράσταση, αλλά θέλουμε να πυροδοτήσουμε συζητήσεις εντός των αιθουσών των σχολείων τα οποία θα επιλέξουν να δούνε την παράστασή μας. Ο στόχος μας είναι σε μια πολύ δύσκολη περίοδο στην οποία η τοξικότητα, η βιαιότητα, η παραβατικότητα αλλά και η παρενόχληση έχουν παρεισφρήσει στις ευαίσθητες ηλικίες των παιδιών, σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις μορφές εκπαίδευσης. Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε το έναυσμα σε καθηγητές έχουν όραμα και μεράκι να κάνουν συζητήσεις γύρω από την αγάπη, τον σεβασμό, την αλληλεγγύη αλλά και από τη διάθεση να στέκομαι δίπλα στον άλλο όχι από προσωπικό όφελος αλλά από ανιδιοτέλεια».
Με τη σειρά του ο Σίμος Κακκάλας αρχικά ευχαρίστησε το Θεσσαλικό, ενώ μιλώντας για το έργο επισήμανε ότι πρόκειται «για ένα αγόρι και ένα κορίτσι που τα χωρίζει ένας τοίχος, μια πάρα πολύ απλή συνθήκη που βοηθάει σιγά σιγά να χτιστεί μία σχέση. Είναι μια πάρα πολύ απλή συνθήκη και ως εκ τούτου κάτι τέτοιο ακολουθείται γενικότερα, βασίζεται δηλαδή στο χτίσιμο μιας σχέσης. Είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβάλει σε έναν διάλογο για το τι ακριβώς είναι όλο αυτό, γιατί ο τοίχος μπορεί να είναι σήμερα και πραγματικός και μεταφορικός και ίσως αυτός ο τοίχος να υπήρχε πάντα μεταξύ των ανθρώπων».
Ο Πέτρος Μάλαμας ερωτώμενος πόσο δύσκολο είναι να παίζει έναν έφηβο τόνισε ότι «Μπορεί να μεγαλώνουν οι άνθρωποι αλλά τα μυαλά τους αργούν να μεγαλώσουν... Κάπου βαθιά μέσα μας είμαστε χωρισμένοι από τα τείχη που υπάρχουν και κάπου βαθιά μέσα μας είμαστε ακόμη έφηβοι. Η Λυδία Βύρλα εξέφρασε τη χαρά της που παίζει στο Θεσσαλικό και ανέφερε ότι τη συγκινεί που αυτά τα δύο παιδιά ψάχνουν να βρούνε έναν κοινό τόπο, και που παρά τις διαφορές και τις απώλειες, θέλουν να ελπίζουν, να ονειρεύονται και έχουν την ανάγκη να αγαπήσουν.
Η Μάρθα Φωκά ανέφερε ότι οι μάσκες που σχεδίασε παραπέμπουν στο ιαπωνικό άνιμε και η Σοφία Αλεξιάδου ότι δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά και τους εφήβους, αλλά σε ολόκληρη την οικογένεια, αφού τα μηνύματά της είναι πολυεπίπεδα.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass