Η «Λώξη» κέρδισε την αγάπη του κοινού

ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 2024»

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2024 11:05

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον και με τη ζεστή υποστήριξη του κοινού της Λάρισας συνεχίζεται ο κύκλος εκδηλώσεων του φεστιβάλ ‘’Μύλος Παραστατικών Τεχνών 2024’’ με την ειδική ενότητα MPArt.OS (Mill of Performing Arts on Screen/Οι παραστατικές τέχνες στην οθόνη).

Από το Σάββατο έχει ξεκινήσει με μια σειρά προβολών ταινιών μικρού μήκους που αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες, παγκόσμιες τάσεις στο υβριδικό είδος του κινηματογράφου και των παραστατικών τεχνών. Μετά από διεθνή πρόσκληση στην οποία ανταποκρίθηκαν 153 κινηματογραφιστές από 34 χώρες από όλες τις ηπείρους, επιλέχθηκαν 30 ταινίες μικρού μήκους που φέρνουν τις παραστατικές τέχνες στην οθόνη.
Χθες, κατά τη διάρκεια των προβολών το κινηματογραφόφιλο κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά και να συζητήσει με συντελεστές των ταινιών που προβλήθηκαν στον υπαίθριο κινηματογράφο ‘’Μπαρμπής Βοζαλής’’, ενώ σήμερα Τετάρτη θα προβληθούν οι ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και το κοινό θα συμμετέχει στην ψηφοφορία για τη βράβευση της ταινίας με τη διάκριση «Επιλογή του Κοινού».
Τέλος, χθες Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ., στον ίδιο χώρο, προβλήθηκε η ταινία ‘’Λώξη’’, ταινία των Δημήτρη Ζάχου και Θανάση Καφετζή που έκανε πρεμιέρα στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης κερδίζοντας την αγάπη του κοινού καθώς και το Βραβείο Προσβασιμότητας Alpha Bank.
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί τη ζωή της πρώτης επαγγελματία ηθοποιού με σύνδρομο Down. Είναι η ιστορία της Λωξάνδρας Λούκας, μιας νεαρής γυναίκας και ηθοποιού, η οποία αξιώνει στην πράξη ισότιμη πρόσβαση στη ζωή και την τέχνη της.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το αναζητούν στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ: mpart.gr
H προπώληση εισιτηρίων για τις προβολές (με συμβολικό αντίτιμο 2 ευρώ) συνεχίζεται καθημερινά 18.00-20.00 στη Connectiva, Βενιζέλου 133.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass