Eντυπωσιακό ξεκίνημα για τον «Μύλο Παραστατικών Τεχνών 2024»

Με μαραθώνιο χορού και με την παράσταση «Προσοχή! Εκτελούνται έργα»

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2024 12:00

Φανταστείτε έναν μαραθώνιο που δεν είναι μόνο τρέξιμο, αλλά κάθε πιθανή κίνηση του σώματος. Που δεν είναι μόνο ταχύτητα, αλλά ρυθμός, μελωδία και εξέλιξη.

Που κάθε συμμετέχων δε συναγωνίζεται τον άλλον, αλλά συνδημιουργεί μαζί του, συνδιαλέγεται κινητικά, φτιάχνει σχέσεις και ξαναχωρίζει. Δοκιμάζει, μπροστά στο κοινό, τα όρια σώματος και ψυχής, όπως σε κάθε μαραθώνιο. Έναν τέτοιο μαραθώνιο χορού είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Παρασκευή το βράδυ στον 2ο όροφο του Μύλου του Παππά κατά την εναρκτήρια αυτοσχεδιαστική παράσταση «Danceathon» με την Αναστασία Μπρουζιώτη και την ομάδα «Almalibre.co», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Μύλος Παραστατικών Τεχνών (Μ.Παρ.Τ.)». Για σχεδόν πέντε ώρες ομάδα χορευτών δοκίμασαν τη θέληση και τις αντοχές τους μέσα σε οριοθετημένο χώρο και πλαίσιο, υπό τους ήχους μίας κατάλληλα σχεδιασμένης μουσικής ροής που αναπτύχθηκε σε τέσσερα στάδια και άλλαζε ύφος, είδος και ρυθμό, με στόχο να οδηγήσει στην κορύφωση και προσωπική έκσταση. Μια πρωτότυπη εμπειρία για χορευτές, αλλά και για θεατές που βίωναν μια νέα σχέση να αναπτύσσεται μεταξύ τους.
Την επόμενη μέρα, χθες Σάββατο, η θεατρική ομάδα «Τροχιές», με την παράσταση «Προσοχή! Εκτελούνται έργα», προσέγγισε με χιούμορ και ευαισθησία το δίπολο στασιμότητα-μετακίνηση σε μια προσπάθεια να απαντήσει στο ερώτημα του τι είδους μετακινήσεις ονειρεύονται οι νέοι άνθρωποι, όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και στη ζωή τους.
Ο κύκλος εκδηλώσεων του φεστιβάλ θα συνεχίζεται καθημερινά έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο βιομηχανικό μνημείο του Μύλου του Παππά και θα περιστρέφεται γύρω από τη θεματική «ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ»: Tο σημείο εστίασης της διοργάνωσης μετατοπίζεται από την Αθήνα στην ελληνική περιφέρεια με διάθεση γνωριμίας, σύνδεσης και ανάπτυξης γόνιμου διαλόγου ανάμεσα στις ομάδες και τους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται εκτός πρωτεύουσας, δημιουργώντας έναν κοινό τόπο συνάντησης, έκφρασης και ανταλλαγής εμπειριών.
Το φετινό πρόγραμμα αφορά τις σύγχρονες τάσεις στις παραστατικές τέχνες και παρουσιάζει -κατά τις δέκα ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ- παραστάσεις θεάτρου, χοροθεάτρου και χορού, θεάτρου αντικειμένου, σύγχρονο τσίρκο από Ελλάδα και Ευρώπη (τέσσερις παραστάσεις εκπροσωπούν θιάσους και ομάδες της περιφέρειας), προβολές ταινιών μικρού μήκους με διεθνή συμμετοχή (Mpart On Screen), ένα πολυήμερο συμπεριληπτικό residency με τη Βασιλική Μπαρά, την ομώνυμη ημερίδα («Παράλληλος») αφιερωμένη στη συνάντηση καλλιτεχνικών ομάδων της ελληνικής περιφέρειας, καθώς και τρία ξεχωριστά καλλιτεχνικά εργαστήρια (με δωρεάν συμμετοχή).
H προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις (με συμβολικό αντίτιμο 2 ευρώ) συνεχίζεται καθημερινά 18.00-20.00 στην Connectiva, Βενιζέλου 133.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, καθώς και πληροφορίες για τις φιλοξενούμενες ομάδες, τα εργαστήρια και τις παραστάσεις οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να τα αναζητούν στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ: mpart.gr.
Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια απαιτείται δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική φόρμα: https://mpart.gr/el/contact/.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass