Εργαστήρια Κινηματογράφου

* ΑΠΟ 23 ΕΩΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ «ARTFOOLS ACADEMY»

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2024 11:56

Το «Artfools Academy», που διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, επιστρέφει για δεύτερο Σεπτέμβρη. Στόχος να οριστικοποιηθεί κάθε χρόνο, με μια σειρά εργαστηρίων, όπου ειδικοί του κλάδου θα εμβαθύνουν στον κόσμο του κινηματογράφου. Από το σενάριο μέχρι τον κινηματογράφο, οι συμμετέχοντες/-ουσες θα έρθουν σε επαφή με τη δημιουργική διαδικασία ενός φιλμ, πίσω από μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες του κινηματογράφου. Με σημαντικές αλλαγές στη δομή και στο πρόγραμμα, αφού δε θα είναι πλέον διαγωνιστικό και απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό, το «Artfools Academy» θα λάβει χώρα από 23 έως και 26 Σεπτεμβρίου 2024 στο «Joist». Ουσιαστικά πρόκειται για σειρά εργαστηρίων από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων του κινηματογράφου με τις παρακάτω θεματικές.

-Λογοτεχνία και κινηματογράφος:
«Από το μυαλό του συγγραφέα στην κινηματογραφική εικόνα».
Εισηγητής: Άκυς Μητσούλης, σκηνοθέτης. 23/09/2024, 6 έως 8:30, «Joist».
Στο σεμινάριο θα εξεταστούν συγγένειες και διαφορές μεταξύ λογοτεχνικού κειμένου και σεναρίου, οι τρόποι μεταφοράς του λογοτεχνικού κειμένου στον κινηματογράφο, οι ελευθερίες του σεναριογράφου πάνω στο λογοτεχνικό κείμενο, ο συγγραφέας, ο σεναριογράφος, η εικόνα και στο μέσο ο σκηνοθέτης. Το παράδειγμα Μπρύκνερ, η ιδιαιτερότητα Παζολίνι, ο δικός μας Παπαδιαμάντης και ο δύσκολος Ντοστογιέφσκι.
-Σπέσιαλ Εφέ στον Κινηματογράφο.
Εισηγητής: Πασχάλης Μάντης, κινηματογραφιστής, Μοντέρ 2.4/09/2024, 6 έως 8:30, «Joist». Σε αυτό το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στις τεχνικές και τα μυστικά πίσω από τα πιο εντυπωσιακά κινηματογραφικά εφέ που έχουν καθηλώσει εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο.
- Σενάριο: «Πρώτη προσέγγιση – Η ετερογένεια του κινηματογραφικού Μέσου.
Κινηματογραφική και τηλεοπτική αφήγηση». Εισηγητής: Θωμάς Λιόλιος, συγγραφέας, εκδότης. 25/09/2024, 6 έως 8:30, «Joist».
Φόρμα Σεναρίου, Οδηγίες για τη συγγραφή σεναρίου, Σκηνή, Χαρακτήρας, Διάλογος. Δομή Σεναρίου: Πρόλογος – Επεισόδιο – Έξοδος. Τα 6 στάδια του Hauge, Α’ πράξη – Β’ πράξη – Γ’ πράξη. Κινηματογραφικός χαρακτήρας. Αρχέτυπα Χαρακτήρων. Ερωτήσεις.
-«Η περιπέτεια μιας μικρού μήκους ταινίας».
Εισηγητής: Γιώργος Φρέντζος / GSC / Κινηματογραφιστής. 26/09/2-24, 6- 8:30, «Joist».
Από τη χρηματοδότηση στην προ παραγωγή κι από το γύρισμα στην οθόνη. Βήμα-βήμα η διαδικασία της παραγωγής μιας μικρού μήκους ταινίας μέσα από την οπτική του δ/τη Φωτογραφίας και με αυτό πιο γενικές τοποθετήσεις τού ρόλου του στον κινηματογράφο.
Προκλήσεις, προβλήματα, λύσεις, αλλά και αστοχίες, επιλογή εργαλείων, συνεργάτες, αποτέλεσμα.
Η προβολή της ταινίας «Εάν σου πω τις αναμνήσεις μου», 2023, διάρκειας 26’, σε σκηνοθεσία Μαρίας Έλενας Μητροδήμα και κινηματογράφησης Γιώργου Φρέντζου / GSC, θα είναι η αφορμή για τα πιο πάνω. Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής στο site του φεστιβάλ iffl.gr.
Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής: 20 Σεπτεμβρίου. Όλα τα εργαστήρια είναι χωρίς οικονομικό κόστος για τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass