×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/369723

Η Λάρισα προσεγγίζει τον αρχέτυπο μύθο...

* ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ * ΦΩΤΗΣ ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ ΣΤΗΝ «Ε»: ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2024 12:21

Με θέμα «Προσεγγίσεις του αρχέτυπου μύθου», ξεκίνησε χθες η τέταρτη συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος. Το πρόγραμμα υλοποιεί το Θεσσαλικό Θέατρο σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, στο πλαίσιο της ειδικής Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ χθες πρώτη μέρα του, διεξήχθησαν ξεναγήσεις και εργαστήρια. Ο αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας και πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Φώτης Τζατζάκης ήταν παρών στην ξενάγηση των συμμετεχόντων στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και μιλώντας στην «Ε» τόνισε ότι «Ξεκίνησε σήμερα το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Θεάτρου εδώ στη Λάρισα, τη μοναδική πόλη με ένα αρχαίο θέατρο ενταγμένο στον αστικό ιστό της.

Σεμινάρια, εργαστήρια αλλά και ξεναγήσεις όπως αυτή που γίνεται εδώ τώρα στο Μουσείο Σιτηρών από την επιστημονική υπεύθυνη του Μουσείου κ. Κωνσταντίνα Κόντσα. Ευχόμαστε ότι το πρόγραμμα θα αποζημιώσει τους συμμετέχοντες και θα τους προσφέρει πλούσιες εμπειρίες επί των θεμάτων που θα αναλυθούν, αλλά και όμορφες εικόνες της πόλης μας. Μία ομάδα καταρτισμένων και καταξιωμένων εισηγητών, οι οποίοι θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου και Πατρών, αλλά και στους Λαρισαίους και μη πολίτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια υποκριτικής, κίνησης και τις εξαιρετικές διαλέξεις δραματουργικής ανάλυσης και φιλοσοφίας».
ΤΟ ΘΕΜΑ
Σκοπός της φετινής διοργάνωσης είναι η έρευνα της σημειολογίας του αρχαίου μύθου μέσα από τις μεταγραφές του αρχαίου δράματος, εξετάζοντας σύγχρονα θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή και η μετακίνηση πληθυσμών, με στόχο την εν δυνάμει δημιουργία πρωτότυπων κειμένων. Τα κείμενα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως υλικό στα εργαστήρια και τις διαλέξεις αφορούν στη Μήδεια του Ευριπίδη και στην Αντιγόνη του Σοφοκλή, καθώς και σε σύγχρονες μεταγραφές της παγκόσμιας δραματουργίας.  Η φετινή συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος στοχεύει στην ερεύνα του βιωματικού υλικού ως βασικό εργαλείο δημιουργίας πρωτότυπης δραματουργίας.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ρηνιώ Κυριαζή, εργαστήριο αγωγής λόγου με θέμα «Ο Άγγελος της Αντιγόνης του Σοφοκλή». (Μύλος Παππά, Θέατρο «Κώστας Τσιάνος»)
Κώστας Τσιάνος, εργαστήριο Υποκριτικής. (Μύλος Παππά, Θέατρο «Κώστας Τσιάνος»). Θ. Αραμπατζής

Gallery άρθρου

{gallery}369723{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass