Μαγική βραδιά από τις «Κόρες της Αφροδίτης»

* ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ, ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΝΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2024 12:20

«Υποσχόμαστε, δεσμευόμαστε, να παραδώσουμε μία πραγματικά ανακαινισμένη σύγχρονη Παιδιατρική Κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για τα παιδιά μας που πάσχουν, με σκοπό αυτό να συμβάλει στην εξάλειψη των ψυχολογικών προβλημάτων του άσχημου κακού περιβάλλοντος που επηρεάζει σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες την ταχεία ανάρρωση» τόνισε η πρόεδρος του νεοσυσταθέντος σωματείου Daughters of Penelope Aglaoniki Κ. Ρουμπίνη Λεονταρή, ανοίγοντας τη χθεσινή φιλανθρωπική συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στο Κηποθέατρο Λάρισας.

Η συναυλία ήταν η πρώτη εκδήλωση του σωματείου, με τα έσοδα διατίθενται για την ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Ο κόσμος πλημμύρισε το Κηποθέατρο, αφενός απολαμβάνοντας τις μουσικές της μεγάλης ελληνίδας συνθέτριας και αφετέρου συμβάλλοντας με το εισιτήριο σε έναν μεγάλο σκοπό.
Η κ. Λεονταρή στον σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε ότι: «Είμαστε ένα νεοσυσταθέν σωματείο, λίγους μήνες μετράμε μόνο από τον Απρίλιο που δημιουργηθήκαμε... κουβαλάμε, όμως, το βαρύ φορτίο της πολυσχιδούς δράσεως των Daughters Of Penelope, που ως γνωστόν δημιουργήθηκαν το 1929 στο Σαν Φραντσίσκο και είναι το αλληλοβοηθητικό γυναικείο τμήμα της ΑΗΕΡΑ, αποτελώντας αρχικά κιβωτό διατήρησης της εθνικής συνείδησης του απόδημου ελληνισμού. Πήραμε το όνομα Αγλαονίκη για να τιμήσουμε την αρχαία Θεσσαλή αστρονόμο, το όνομα της οποίας η επιστημονική κοινότητα έδωσε σε κρατήρα διαμέτρου 68 χιλιομέτρων στον νότιο ημισφαίριο του πλανήτη Αφροδίτη. Οι Daughters of Penelope Aglaoniki με βαθύ το αίσθημα της κοινωνικής μας προσφοράς ξεκινάμε σήμερα μια σειρά δράσεων, Υποσχόμαστε, δεσμευόμαστε, να παραδώσουμε μία πραγματικά ανακαινισμένη σύγχρονη Παιδιατρική Κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για τα παιδιά μας που πάσχουν, με σκοπό αυτό να συμβάλει στην εξάλειψη των ψυχολογικών προβλημάτων του άσχημου κακού περιβάλλοντος που επηρεάζει σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες την ταχεία ανάρρωση.
Όταν τελικά θα υλοποιηθεί ο στόχος μας και αυτό θα γίνει γρήγορα και οι συνθήκες νοσηλείας των παιδιών μας θα είναι βελτιωμένες, θα μπορούμε όλοι εμείς να λέμε «Ναι, έχω και εγώ ένα κομμάτι παρουσίας και προσφοράς σε αυτήν την προσπάθεια».
Με τη σειρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος ανέφερε ότι: «Η ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας είναι κάτι που μας ενώνει όλους. Τόσο ως κοινωνία, αλλά και ως γονείς και πολίτες είναι μεγάλο το χρέος και η ευθύνη που έχουμε απέναντι στα παιδιά μας, ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε στη ζωή μας. Είναι στο χέρι του καθενός από εμάς να ενισχύουμε κάθε πρωτοβουλία, κάθε προσπάθεια προς αυτόν τον σκοπό. Αυτό το καλύτερο αύριο το φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο τώρα και θέλω να ευχαριστήσω γι’ αυτό τη μεγάλη οικογένεια των AHEPANS για αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία. Να ευχαριστήσω την αγαπημένη δημιουργό Ευανθία Ρεμπούτσικα για το μαγικό μουσικό ταξίδι που μας έχει ετοιμάσει και θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, όλους τους συμπολίτες μας, που το αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Θα ήθελα να τονίσω στο σημείο αυτό ότι ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε δίπλα στους ανθρώπους του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας σε κάθε πρωτοβουλία, σε κάθε προσπάθεια προς τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας».
Ακολούθησαν οι «μαγικές» μουσικές της Ευανθίας Ρεμπούτσικα που ταξίδεψαν το πολυπληθές κοινό.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass