Εριξε «αυλαία» το 12ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης

* ΜΕ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ «ΜΑΚΗΣ ΛΑΧΑΝΑΣ» ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2024 12:11

Με μαραθώνιο ποίησης και απονομή του βραβείου «Μάκη Λαχανά» στη σπουδαία ποιήτρια, Δήμητρα Χριστοδούλου, για την προσφορά της στην Ελληνική Λογοτεχνία, έπεσε χθες το βράδυ η «αυλαία» του 12ου Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης στη Λάρισας. Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει αναγνώσεις από Έλληνες και διεθνείς ποιητές, προβολές videopoetry, ποιητικές περφόρμανς και την απονομή του βραβείου «Μάκης Λαχανάς» στην ποιήτρια Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Θωμά Ρετσιάνη.

Με παρουσιάστρια την Κωνσταντίνα Καρυδάκη ο μαραθώνιος ποίησης με θέμα «Το μέλλον» ξεκίνησε με τους Άννα Μανωλοπούλου, Χρύσα Μαστοροδήμου, Πέτρο Σκυθιώτη, Λάμπρο Αναγνωστόπουλο, Ηλία Κουρκούτα και Πηνελόπη Ζαρδούκα. Στη συνέχεια, ο ιατρός-ποιητής Κώστας Λάνταβος αναφέρθηκε στον θεσμό του βραβείου και στο τιμώμενο πρόσωπο, τη Δήμητρα Χριστοδούλου. Ακολούθησαν προβολές, ανάγνωση ξένης ποίησης, βίντεο ποίηση και το β’ μέρος του μαραθώνιου ποίησης, στον οποίο συμμετείχαν οι Γιώργος Σαράτσης, Ευθύμιος Λέντζας, Ιωάννα Γιαννακοπούλου και Χρύσα Αλεξίου. Ο διευθυντής του Φεστιβάλ και εκδότης της «Θράκα» κ. Θάνος Γώγος ευχαρίστησε το κοινό της πόλης για την ανταπόκριση και το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass