Ερχεται η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Χορευτικών Ομάδων

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 30 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΠ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2024 11:00

Της Νατάσας Πολυγένη

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού, τη 2η Πανελλήνια Συνάντηση Χορευτικών Ομάδων «Χορόκυκλος», που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα αύριο Παρασκευή 30 και μεθαύριο Σάββατο 31 Αυγούστου, στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Για τη μεγάλη αυτή διοργάνωση παραχώρησαν χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Ρετσιάνης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Σουλούκος και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Χορόκυκλος» κ. Βασίλης Ζιώγας.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Ρετσιάνης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τη μεγάλη αυτή γιορτή στην πλατεία Ταχυδρομείου, που φιλοξενεί 30 συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα και συνολικά 850 χορευτές και χορεύτριες.
«Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε αυτήν την ξεχωριστή γιορτή, που ενώνει ολόκληρη την πόλη γύρω από μια πλούσια κληρονομιά. Ο χορός είναι αυτό που ενώνει, δεν είναι απλώς η μουσική, οι κινήσεις, η συμμετοχή των ανθρώπων. Είναι η ζωντανή γλώσσα των προγόνων μας. Είναι μια σύνδεση, η οποία ξεκινά από το παρελθόν, έρχεται στο παρόν και τη μεταφέρουμε με τις χορευτικές κινήσεις και την αγάπη των χορευτών των υποστηρικτών της παράδοσης στο μέλλον. Είναι μια αφήγηση με ένα παράθυρο στο παρελθόν, που μας δίνει μια εικόνα για ένα μέλλον το οποίο είναι πλούσιο στον τόπο μας, με δεδομένη την παράδοση στον τόπο μας. Οι χορευτές που θα δούμε επί σκηνής, είναι φορείς της παράδοσης αυτής, φέρουν την ιδιαίτερη κουλτούρα της τοπικής κοινωνίας του καθενός. Έχουν κληθεί 30 σύλλογοι, φορείς, ενώσεις απ’ όλη την Ελλάδα. Όλη αυτή η κουλτούρα θα ζυμωθεί στη σκηνή και θα είναι ένα απολαυστικό θέαμα για όλη τη Λάρισα» είπε χαρακτηριστικά.
Τη στήριξη της Περιφέρειας σε δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν τον πολιτισμό και αναδεικνύουν την παράδοση εξέφρασε και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Σουλούκος. «Με χαρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποδέχτηκε την πρόσκληση να συνδιοργάνωσει σε μια προσπάθεια να δώσουμε κάτι επιπλέον στον πολιτισμό της πόλης.
Μέλημά μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Βασική μας προτεραιότητα η διαφύλαξη της πολιτιστικής ταυτότητας της Θεσσαλίας και η προβολή της σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης» ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Ο εκπρόσωπος του συλλόγου κ. Βασίλης Ζιώγας αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της διήμερης διοργάνωσης, τονίζοντας ότι ακόμη και σε περίπτωση κακοκαιρίας υπάρχει πρόβλεψη και οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο αμφιθέατρο του 6ου Γυμνασίου στη Νεάπολη.
«Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα που τολμάμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η προετοιμασία του οποίου έχει ξεκινήσει εδώ και 8 μήνες και καταλήγει σε αυτό το διήμερο, κατορθώνοντας να φιλοξενούμε στην πόλη μας 850 χορευτές και επισκέπτες. Όλα θα ήταν πιο δύσκολα αν δεν είχαμε συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας αυτήν την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων. Τριάντα πολιτιστικοί φορείς, 850 φίλοι της παράδοσης από κάθε γωνιά της Ελλάδας μεταφέρουν στην πόλη της Λάρισας τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της περιοχής που ανήκουν. Η ιστορική πόλη της Λάρισας γίνεται για δύο ημέρες το επίκεντρο της πολιτιστικής μας παράδοσης, καθιστώντας την πολιτιστικό «προορισμό».
Οι φιλοξενούμενοι σύλλογοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πόλη της Λάρισας, να επισκεφθούν τα αξιοθέατα, τα μνημεία της και να γευτούν τη ζωή της πρωτεύουσας της Θεσσαλίας.
Οι παραστάσεις θα λάβουν μέρος για τις δύο αυτές ημέρες, στις 7 το απόγευμα, στην καρδιά της πόλης μας, την πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου (πλατεία Ταχυδρομείου). Για τον λόγο αυτόν θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πρόσωπο του περιφερειάρχη, κ. Δημήτρη Κουρέτα, τον αντιπεριφερειάρχη, κ. Σωτήρη Σουλούκο, που στηρίζει με θέρμη κάθε πολιτιστική προσπάθεια, τον Δήμο Λαρισαίων και ιδιαίτερα τον δήμαρχο, Θανάση Μαμάκο, και τον αντιδήμαρχο, κ. Θωμά Ρετσιάνη, που στάθηκαν αρωγοί σε αυτό το μεγάλο μας εγχείρημα.
Τους ζητούμε να συνεχίσουν να στηρίζουν τέτοια μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα που προβάλλουν την πόλη μας και τον πολιτισμό της, προάγοντας συνάμα την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής» σημείωσε και καταλήγοντας απηύθυνε κάλεσμα στο κοινό της πόλης να γίνει μέρος αυτής της γιορτής.
Οι σύλλογοι που συμμετέχουν στη 2η Πανελλήνια Συνάντηση Χορευτικών Ομάδων στη Λάρισα είναι οι εξής:  
Χορόκυκλος «Φίλοι της Παράδοσης», Σύλλογος Δοκιμίου Αγρινίου «Η Πρόοδος», Σύλλογος Αρκάδων Αγίας Παρασκευής «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Σωματείο Δημιουργικής Εκπαίδευσης και Ψυχαγωγίας «Δημιουργώ», Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Βλαχογιαννίου, Τμήμα Ποντιακών Παραδοσιακών Χορών και Λαογραφίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανθοκήπων Ευκαρπίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής «Ο Ρήγας Φεραίος», Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων «Το Πράθι», Χορευτικό Τμήμα Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Ε.Α.Φ. Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής ΑμεΑ «Ο Σωτήρ», Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου - Δραπετσώνας «Η Χοροπαρέα», Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου, Ένωση Ποντίων και Μικρασιατών Λάρισας, Λαογραφικός Όμιλος «Ευ ζην», Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Βρύναινας «Η Όθρυς», Χορευτικός Όμιλος Πολυγύρου, Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος Πτελεού, Ένωση Λιοσιωτών Ιλίου, Σύλλογος Αγρελιάς Νομού Τρικάλων «Η οξιά», Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος  Παλαιόκαστρου «Ο Φίλιππος», Όμιλος Λαϊκής Παράδοσης Μεγάρων «Αλκάθους & Καρία», Λέσχη Πολιτισμού Φαλάνης, Σύλλογος Νέων Πηγής Τρικάλων, Κρητικός Λαογραφικός Όμιλος Λάρισας «Ξένιοι Κρήτες», Σύλλογος Μακεδόνων Μεσσηνίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλίων «Ο Άγιος Χαράλαμπος», Χορευτικό Τμήμα Εφήβων Πυλαίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερισσού «Ο Κλειγένης», «Εύξεινος» Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων, Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθοκήπων Ευκαρπίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass