Βελεσιώτου και Μάργαρης στο Φεστιβάλ Ολύμπου

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ -ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2024 11:50

Στον αύλειο χώρο ενός ιστορικού μνημείου, μάλιστα του παλαιότερου χρονολογικά Βυζαντινού στην Πιερία, του Ναού της Παναγιάς Κονταριώτισσας, το 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου διοργανώνει συναυλία με τον κλασικό κιθαρίστα και συνθέτη Παναγιώτη Μάργαρη και τη Φωτεινή Βελεσιώτου.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 23 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. και αποτελεί προϊόν της συνεργασίας του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου με την Ιερή Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Στη μουσική παράσταση των Μάργαρη-Βελεσιώτου, η κλασική κιθάρα ενώνεται με τα κορυφαία τραγούδια των σημαντικότερων λαϊκών μας στιχουργών και συνθετών, αποδίδοντας μια συναυλιακή βραδιά με τα ωραιότερα διαχρονικά μουσικά ακούσματα.
Όταν η κλασική κιθάρα συναντά τη λαϊκή ποίηση...
Μια μοναδική σύμπραξη δύο ξεχωριστών καλλιτεχνών μέσα από ένα σεργιάνι στα χρόνια και στιγμές που σημάδεψαν ανεξίτηλα το ελληνικό τραγούδι και τις ζωές μας.
Ο βιρτουόζος κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης και η πηγαία ερμηνεύτρια Φωτεινή Βελεσιώτου παρουσιάζουν τα παντοτινά διαμάντια του Μούτση, του Βίρβου, του Καλδάρα, του Γκάτσου, του Ξαρχάκου, του Ρασούλη και όχι μόνο.
Μια «βουτιά» στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, ανάγοντας τη διασκέδαση σε ουσιαστική ψυχαγωγία.
Παίζουν: Θανάσης Μαργαρίτης, Δημήτρης Μπέης, Αθηνά Πλάβου, Δήμητρα Μπατσαρά, Έρως Αναστασιάδης, Εύη Καζαντζίδου, Μαρία Αθανασούλα, Νίκος Ραφαηλίδης, Αλεξάνδρα Δάφνη, Ιωάννης Βασιλειάδης, Αλέξανδρος Γκατζούφας. Σκηνικά κοστούμια Ειρήνη Τζέκου
Γενική είσοδος 20 ευρώ Προπώληση 18 ευρώ.
Σημεία προπώλησης:
ΛΙΤΟΧΩΡΟ
-Τουριστικό κατάστημα «I LOVE OLYMPOS - ΚΑΨΑΛΗΣ», Αγ. Νικολάου 24, Τηλ.: 23520-83.400
ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ
-«ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ - ΑΜΑΝΑΤΗΣ», Τηλ.: 23520-42.606
 -Τα εισιτήρια που διατίθενται σε μειωμένη τιμή προπώλησης, πωλούνται μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας της παράστασης.
Τα σημεία προπώλησης δεν δέχονται χρηματικές συναλλαγές μέσω POS (χρήση τραπεζικής κάρτας), μόνο μετρητά.
Εργαστήριο γραφιστικής και φωτογραφίας στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024 και ώρες 11.00-14.00 θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο βιωματικό εργαστήριο της ενότητας «Λόγου και Τέχνης παίδευσις» των φετινών εκδηλώσεων του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Πρόκειται για το «Εργαστήριο γραφιστικής και φωτογραφίας» που θα εμψυχώσει ο γνωστός γραφίστας Σπύρος Τσιλιγκιρίδης. Στο εργαστήριο οι συμμετέχουσες/-οντες θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές της γραφιστικής ως αειφόρου επικοινωνίας και τον ρόλο της φωτογραφίας και της εικόνας γενικά, στον γραφιστικό σχεδιασμό. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να «γευτούν οπτικά» δείγματα του υλικού του φωτογραφικού αρχείου του γνωστού Κατερινιώτη καλλιτέχνη φωτογράφου Σάββα Τσιλιγκιρίδη (ΣάΤσι) (1924-2004).
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο ατελιέ του γραφίστα «GRAPHIC BOX» στη Θεσσαλονίκη στην οδό Βαλτετσίου 22 (κάθετος στην οδό Παπάφη, περιοχή Τούμπας). Η πρόσβαση με την αστική συγκοινωνία αρ. 12 (στάσεις Αγίου Φανουρίου ή Υφανέτ).
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 23510-76.041, 6977-402.088 και στο e-mail graikos@otenet.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass