««Παρί γερέγκο και σε σας»

*Κυκλοφορεί το πρώτο μυθιστόρημα της Λαρισαίας Αφροδίτης Γκούβερη

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2024 11:05

Το πρώτο μυθιστόρημα της Λαρισαίας εκπαιδευτικού-συγγραφέως Αφροδίτης Γκούβερη με τίτλο ««Παρί γερέγκο και σε σας» είναι γεγονός.

Το «Παρί γερέγκο και σε σας», είναι το πρώτο βιβλίο που εκδίδει. Είναι γραμμένο με τα διακριτικά γνωρίσματα του μυθιστορήματος, που αφήνει ωστόσο έντονη τη γεύση της πραγματικής ζωής. Τα γεγονότα μαρτυράνε την αλήθεια και το ψέμα, το σοβαρό και το αστείο, που ισορροπούν τα βήματα των ανθρώπων.
Στην κριτική του αξιολόγηση ο εκδοτικός οίκος αναφέρει «Το έργο παρουσιάζει μια πλούσια και πολυδιάστατη αφήγηση γεμάτη συναισθηματική ένταση και κοινωνικά σχόλια. Η συγγραφέας επιτυγχάνει να συνδέσει την προσωπική ιστορία των χαρακτήρων με ευρύτερα θέματα, όπως οι παραδόσεις, οι κοινωνικές προσδοκίες και η ατομική ελευθερία.
Η περιγραφή των σκηνών είναι ζωντανή και παραστατική, δίνοντας έμφαση στις λεπτομέρειες που κάνουν τους χαρακτήρες και τις καταστάσεις να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του αναγνώστη.
Οι διάλογοι είναι φυσικοί και αποκαλυπτικοί, προσφέροντας σημαντικές πληροφορίες για τα συναισθήματα και τις σκέψεις των χαρακτήρων.
Η αφήγηση περιλαμβάνει πλούσιες περιγραφές και ζωντανούς διαλόγους που βοηθούν τον αναγνώστη να συνδεθεί με τους χαρακτήρες και τις δυσκολίες τους.
Συνολικά, το έργο προσφέρει μια βαθιά ανθρώπινη αφήγηση που συνδυάζει την προσωπική ιστορία με ευρύτερα κοινωνικά θέματα, δημιουργώντας μια πλούσια και συγκινητική εμπειρία για τον αναγνώστη».
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Στα 1950 η Ευτέρπη ξεκινά από ένα χωριό του Θεσσαλικού κάμπου, την Χάλκη Λάρισας, για να κυνηγήσει το όνειρό της. Ακόμα κι όταν χάνει για λίγο καιρό το φως της, δεν τα παρατά. Γίνεται μια καταξιωμένη ζωγράφος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Έχει μεγαλώσει σε μια οικογένεια με καλά κρυμμένα μυστικά. Όλα ξεκίνησαν από την απόφαση ενός ανάλγητου πατέρα να χωρίσει τις ζωές δυο ανθρώπων που αγαπήθηκαν πολύ. Ο καρπός του έρωτά τους, η Ευτέρπη, ζει στην άγνοια και μεγαλώνει με την Φανή, την αδερφή της γυναίκας που την γέννησε. Ο άνδρας που θέλει να παντρευτεί έχει άλλα σχέδια γι αυτήν, πονηρά. Μετά από αποτυχημένους εκβιασμούς, ρίχνει τα βέλη του και στην αδερφή της, την Ρηνιώ. Οι δυο αδερφές θα ζήσουν την περιπέτεια από το όραμα μέχρι την απογοήτευση. Από τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση. Η Ευτέρπη ισορροπεί ανάμεσα σε αποκαλύψεις που φέρνουν τρόμο και σε ανατροπές που φωτίζουν κρυμμένες αλήθειες. Τελειώνουν οι απαντήσεις και οι λέξεις της μπροστά σε μια νέα απειλή! Μια καινούρια λέξη όμως θα κοιμήσει μέσα της την ανοχή και θα ξυπνήσει την ανάγκη να τα αλλάξει όλα. «ΠΑΡΙ ΓΕΡΕΓΚΟ» θα φωνάξει. Είναι καυτά τα καλοκαίρια στον Θεσσαλικό κάμπο. Η Ευτέρπη θέλει τόσο πολύ να ξαποστάσει από την κάψα του μεσημεριού και να γευτεί το δροσερό απόγευμα. Το καινούριο παρί γερέγκο!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass