«Σείστηκε» η πλατεία του Μεταξοχωρίου

* ΠΟΛΥΩΡΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ 2ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙΤΩΝ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2024 12:21

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης το 2ο Αντάμωμα Μεταξοχωριτών.

Η πλατεία του χωριού από νωρίς γέμισε ασφυκτικά και η εμφάνιση του χορευτικού τμήματος ενηλίκων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» με παραδοσιακούς χορούς, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Κώστα Κωστούλη, έδωσε το έναυσμα για ένα πολύωρο γλέντι που κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και η αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Μαρία Γαλλιού έδωσαν το «παρών» τιμώντας τον πανέμορφο αυτόν τόπο και τους ανθρώπους του. Ο δε κ. Κουρέτας, στον σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στο Αντάμωμα, όπως και την αγάπη του για το Μεταξοχώρι, ευχήθηκε σε όλους και όλες να χαρούν τη βραδιά και άδραξε την ευκαιρία να επισημάνει ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι κοντά στον κόσμο της περιοχής και ειδικά στους αγρότες με προγράμματα και πιστοποιήσεις τοπικών αγροτικών προϊόντων.
Τον κόσμο καλωσόρισε στο «χωριό του» ο κοινοτάρχης Γιάννης Πατσαβούρας, ενώ στην παρουσίαση της εκδήλωσης ήταν τα μέλη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου, που «σήκωσε» το μεγαλύτερο βάρος της εκδήλωσης, Ελένη Τσικρίκη, Έλλη Αμπελακιώτη και Γεωργία Γκοντικούλη.
Στην καθοδήγηση του χορευτικού τμήματος του «Μιλτιάδη Δάλλα» ήταν ο χοροδιδάσκαλος Παναγιώτης Καραβιδές, ενώ οι μουσικοί που «χάρισαν» σε όλους ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα ήταν ο Κώστας Κωστούλης στο κλαρίνο, ο Λευτέρης Γάλλος στο βιολί, ο Χρήστος Καλαμπούκας στο λαούτο, ο Γιάννης Μακρυγιάννης στα κρουστά, ο Παναγιώτης Ντράιας στο τραγούδι, η Λίνα Νούτσιου επίσης στο τραγούδι και ο Δημήτρης Ψάρρας στο μπουζούκι.
Για την ενίσχυση των δράσεων του Π.Ε.Σ. Μεταξοχωρίου πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος με πολλά δώρα. Μεγάλη ήταν η βοήθεια στην εκδήλωση της ταβέρνας «Στ’ ρεματιά» και του αναψυκτηρίου «Το κουκούλι».
Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγιάς Γεωργία Ποτούλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Γουργιώτης και Απόστολος Καφετσιούλης, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Μεταξοχωρίου Γεώργιος Ζέρβας και Απόστολος Γεωργοβίτσας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Γιώργος Κωστούλας και το μέλος Άρης Αργυρούλης, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γερακαρίου Παρασκευή Καψάλη, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νερομύλων Χρήστος Μαντζάνας και το μέλος της Τοπικής Κοινότητας Σκήτης Σούλα Δαρούση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass