Ενθύμιον «Η σάρκα σου όλη» του Κωστή Μοσκώφ

* ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2024 11:41

Ένα από τα αξιολογότερα έργα του ιστορικού, συγγραφέα, ποιητή και μορφωτικού σύμβουλου της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, ανθρώπου του κόσμου και του πάθους, Κωστή Μοσκώφ, το πεζογραφικό αφήγημα- Ενθύμιον «Η σάρκα σου όλη», ανεβάζει το θέατρο ΠΗΓΑΣΟΣ τη Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 9 μ.μ., στο Κάστρο του Πλαταμώνα (εντός), στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η ΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ένα μικρό ενθύμιο για έναν Μεγάλο Άνθρωπο που έβαζε στις λέξεις πυρκαγιά για να φωτίσει τα σκοτάδια μας, είναι η παράσταση του ΠΗΓΑΣΟΥ «Η σάρκα σου όλη -ενθύμιον Κωστή Μοσκώφ»,.
Μια παράσταση- προσκύνημα σ’ έναν άνθρωπο που τίμησε, μαζί με όλους τους τόπους του κόσμου και τον δικό μας, μια παράσταση-αφιέρωμα στον άνθρωπο, που ήταν χιλιάδες «από το Στάλινγκραντ και την Καισαριανή, το Κουτλουμούσι, τη Μακρόνησο, τη Μονή του Σταυρονικήτα και τον τεκέ των Μπεκτασί δερβίσηδων …».
Μέσα από τα δικά του λόγια, τις δικές του σκέψεις και αγωνίες, τις δικές του αλήθειες και την παράφορη Αγάπη του για τον Άνθρωπο και τη Ζωή, για τον Άλλο και την Οικουμένη- «περιμένω τρεις χιλιάδες χρόνια να πεθάνω, αδύναμος να αποσυντεθώ τόσο που σ’ αγαπώ», έγραφε.
Έτσι, με το δέοντα σεβασμό, συναντιέται το θέατρο με τον ποιητή, τον λόγιο, τον διανοούμενο, τον Σαλονικιό, τον Έλληνα κοσμοπολίτη, που έζησε στα όρια του έρωτα, της ιστορίας και της επανάστασης και τρύπωσε στη σκιά του Κάστρου του Πλαταμώνα για να διασχίζει πεισματικά τους αιώνες πυκνώνοντας τα όνειρά μας.
Η παράσταση παρουσιάζεται σε κείμενα του Κωστή Μοσκώφ και του ποιητή και φιλολόγου Αντώνη Κάλφα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass