Ανέδειξαν την ελληνική παράδοση στην Αλβανία

*Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΩΤΩΝ «ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΔΑΛΛΑΣ» *ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΣΤΗ ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ *ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2024 11:05

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Τραγουδιών και Πολυφωνικών Τραγουδιών στη Δερβιτσάνη, με τίτλο «Πήγαινέ με στο χωριό σου», που διοργάνωσε ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Δρόπολη», υπό την αιγίδα του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου και του Υπουργείου Οικονομίας, Πολιτισμού και Καινοτομίας της Αλβανίας, συμμετείχε το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας».

Στο φεστιβάλ ξεδιπλώθηκε ένα συνονθύλευμα πολιτισμών με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, χορούς και πολυφωνικά τραγούδια, μια πολυποίκιλη σύνθεση χρωμάτων και πρωτότυπων παραδοσιακών φορεσιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Αλβανίας.
Σε αυτό πήραν μέρος, πλην των Αγιωτών, με υπεύθυνο χοροδιδάδασκο τον Παναγιώτη Καραβιδέ, ακόμη 14 σύλλογοι, από Δρόπολη, Φοινίκη, Αργυρόκαστρο, Λιμπόχοβο, Θεσσαλονίκη, Λιβαδειά, Ιωάννινα και Ζίτσα.
Την αποστολή της Αγιάς συνόδευσε ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας και στο σπουδαίο αυτό φεστιβάλ παρευρέθηκαν η υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας, Mirela Kumbaro, ο βουλευτής της Περιφέρειας Αυλώνας Νίκος Κούρης, οι δήμαρχοι Δρόπολης και Πωγωνίου Δημήτρης Τόλης, Λιμποχόβου Leonard Hide, Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, Παγωνιού Κώστας Καψάλης και Ζίτσας Μιχάλης Πλάκoς.
Οι Αγιώτες χορευτές επέστρεψαν από τη γειτονική χώρα με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη διοργάνωση, αλλά και από τη φιλοξενία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass