Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στη Λάρισα!

* Στις αρχές Οκτωβρίου * Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται σε όλη την πόλη

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2024 11:41

«Εβδομάδα Αρχιτεκτονικής» θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου στη Λάρισα, που θα διοργανώσει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων. Στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Αρχιτεκτονικής» θα διεξαχθεί σειρά εκδηλώσεων, ενώ μία από τις κεντρικές εκδηλώσεις θα είναι η και η φιλοξενία της 11ης Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων που έχει διοργανώσει το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, μία έκθεση εξαιρετικής σημασίας, καθώς αποτυπώνει το πιο φρέσκο κομμάτι της σύγχρονης Ελληνικής Αρχιτεκτονικής.

Η Biennale θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 5-18 Οκτωβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα, πέρα από τα εγκαίνια της πρώτης μέρας, θα διεξαχθούν τρεις διαλέξεις προσκεκλημένων αρχιτεκτόνων στον χώρο του αμφιθεάτρου. Πρόθεση των διοργανωτών είναι η ανάδειξη του ρόλου της αρχιτεκτονικής ως επιστήμης και ως τέχνης μέσα από δράσεις που πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένα σημεία της Λάρισας. Οι διοργανωτές φιλοδοξούν μία από τις κεντρικές εκδηλώσεις να είναι και η φιλοξενία της 11ης Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων που έχει διοργανώσει το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής. Μία έκθεση εξαιρετικής σημασίας, καθώς αποτυπώνει το πιο φρέσκο κομμάτι της σύγχρονης Ελληνικής Αρχιτεκτονικής» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την ανάπτυξη της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής, διοργάνωσε την 11η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων. Στόχος των εκδηλώσεων της Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων είναι η συγκέντρωση ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος των δραστηριοτήτων των νέων αρχιτεκτόνων, η ανάδειξη νέων δημιουργών και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής σκέψης και την παραγωγή αρχιτεκτονικού έργου στην Ελλάδα σήμερα. Στην Biennale παρουσιάζονται έργα που έχουν επιλεγεί από αρχιτέκτονες ηλικίας έως και 45 ετών, τα οποία αφορούν υλοποιημένα έργα και μη υλοποιημένες προτάσεις, υπό τον όρο ότι αντιστοιχούν σε πραγματικές αναθέσεις μελετών ή διακρίσεις σε διαγωνισμούς, όπου και παρουσιάζονται αναλυτικά.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass