Συνάντηση πολιτισμών στο Μακρυχώρι

* ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ 7ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ» * ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2024 11:00

«Έπεσε» η αυλαία του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού με τίτλο «Κοιλάδα των Τεμπών», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου, στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο βοηθητικό γήπεδο του Μακρυχωρίου.

Η βραδιά έκλεισε με ανάμεικτα συναισθήματα συγκίνησης και χαράς, για τη βραδιά που σήμανε και τη λήξη του, αλλά και της πορείας του μέχρι τώρα (12-17 Ιουλίου), με πέντε μέρες χορού, γνωριμίας με άλλους πολιτισμούς, μια «παραδοσιακή αναστάτωση».
Συμμετείχαν χορευτικά από τη Ρουμανία και την Πολωνία και τρεις χορευτικές ομάδες του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου.
Την επιμέλεια του προγράμματος είχε ο χοροδιδάσκαλος Βαγγέλης Μάγειρας. Στην κεντρική εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σουλούκος Σωτήρης, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας κ. Τσέτσιλας Δημήτρης, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης Γεώργιος, ο αντιδήμαρχος Τεμπών κ. Μητσογιάννης Νικόλαος και η πρόεδρος Τ.Κ. Μακρυχωρίου κ. Καραπάνου Άννα.
Η αποχαιρετιστήρια βραδιά ήταν συγκινητική, καθώς η συμμετοχή του κόσμου που παρακολούθησε την τελετή λήξης ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη.
Το Μακρυχώρι και η περιοχή του Ν. Λάρισας έγιναν για πέντε ημέρες σταυροδρόμι ευρωπαϊκής παραδοσιακής μουσικής και χορού.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού «Κοιλάδα των Τεμπών» έχει γίνει πλέον θεσμός στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Λάρισας και πολύ περισσότερο στη συνείδηση του κόσμου. Το πενθήμερο των εκδηλώσεων περιλάμβανε μια σειρά από χορευτικές εκδηλώσεις, εργαστήρια χορού, δραστηριότητες ανταλλαγής πολιτιστικών γνώσεων μεταξύ των νέων, αλλά και επισκέψεις σε αξιοθέατα του Δήμου Τεμπών και της περιοχής γενικότερα.
Οι γυναίκες του συλλόγου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, όπως και όλοι οι εθελοντές -αφού η διοργάνωσή του στηρίζεται μόνο στον εθελοντισμό- εργάστηκαν με αγάπη για την προσφορά και έφεραν ένα άριστο αποτέλεσμα. Σημαντική και συγκινητική ήταν η παρουσία των χορευτών που αποδείχθηκαν η ψυχή της διοργάνωσης.
Σύμφωνα με τους οργανωτές το κέρδος αυτής της χορευτικής συνάντησης ήταν «η προσέγγιση νέων ανθρώπων στην παράδοση και μάλιστα των μικρών παιδιών. Στην παράδοση των αξιών και των αρχών που τείνει να τα «καταπιεί» η παγκοσμιοποίηση και «σύγχρονη» κοινωνικοοικονομική θεωρία της καθημερινότητας. Το χαμόγελο και η ευχαρίστηση των μικρών παιδιών στην κάθε στιγμή της πορείας του φεστιβάλ. Η συγκίνησή τους στη λήξη του.
Η πρόσληψη γνώσης, εμπειρίας από τα νέα παιδιά. Η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την εκπαίδευση στις χώρες που φιλοξενήθηκαν, τη λαογραφία και τους χορούς.
Δόθηκε η ευκαιρία στους πολίτες του Μακρυχωρίου και του Δήμου Τεμπών, αλλά και στους επισκέπτες να κατανοήσουν αμφότεροι τους πολιτισμούς και την παράδοση.
Εξάλλου, αυτός είναι και ο σκοπός των Διεθνών Λαογραφικών Συναντήσεων». Αρωγός σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια ήταν ο Δήμος Τεμπών και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αμέριστη σε όλα τα επίπεδα ήταν και η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass