Ξεκινά σήμερα το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ «Κοιλάδα των Τεμπών»

* ΕΝΑ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2024 9:15

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Λαογραφίας «Κοιλάδα των Τεμπών» είναι πλέον γεγονός. Το μεγάλο διαπολιτισμικό ταξίδι στον παραδοσιακό χορό και τη λαογραφία ξεκινά σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουλίου.

Πέντε μέρες χαράς, γιορτής της παράδοσης, προσφοράς. Φέτος καλεσμένες χώρες είναι η Ρουμανία και η Πολωνία. Χώρες με ισχυρή στήριξη στην παράδοση και τη λαογραφία. Ένα φεστιβάλ που στηρίζεται στην παραδοσιακή μορφή λειτουργίας. Σε αρχές και αξίες που έχουν χαθεί από τη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και της «σύγχρονης» κοινωνικοοικονομικής καθημερινότητας. Στον εθελοντισμό, αφού οι ξένες αποστολές μένουν στο Μακρυχώρι και όλη τους η διαμονή γίνεται με ευθύνη του Συλλόγου. Όλοι οι χορευτές από τα μικρά παιδιά μέχρι τους μεγάλους, μεριμνούν για τη διαμονή τους, τη σίτιση και προσφέρουν με ανιδιοτέλεια. Με μεράκι και αγάπη για τον καλεσμένο τους. Μέσα από αυτά γνωρίζουν τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα των άλλων χωρών. Και μαζί με τις παραπάνω αξίες , αποθηκεύουν μια άυλη πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά. Κοντά τους, στυλοβάτες της προσπάθειας, οι γυναίκες του Συλλόγου. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του φεστιβάλ. Και όλα αυτά είναι που κάνουν το φεστιβάλ μοναδικό. Και το όλο εγχείρημα κλείνει με τη βοήθεια, την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του Δήμου Τεμπών. Από την προετοιμασία του φεστιβάλ, μέχρι και τη λήξη του, δίπλα σε κάθε πρόβλημα. Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Λαογραφίας «Κοιλάδα των Τεμπών» τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Την επιμέλεια των χορών και του προγράμματος έχει ο χοροδιδάσκαλος Βαγγέλης Μάγειρας. Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Λαογραφίας ««Κοιλάδα των Τεμπών» θα «περπατήσει» σε πολλές περιοχές του ν. Λάρισας μεταφέροντας την παράδοση και το μήνυμα ότι οι άνθρωποι σήμερα για να σταθούν όρθιοι στις καθημερινές δυσκολίες θα πρέπει να μην αποκοπούν από τις ρίζες τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass