Η Λάρισα στηρίζει και υποστηρίζει το βιβλίο

* ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ Η 23η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2024 12:00

Κάλεσμα στους Λαρισαίους και στις Λαρισαίες να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων μέσα από την 23η Έκθεση Βιβλίου που άνοιξε χθες τις πύλες της στην πλατεία Ταχυδρομείου, απηύθυνε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος.

Στα χθεσινά εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία των αντιδημάρχων Πολιτισμού κ. Θ. Ρετσιάνη, Παιδείας κ. Ηρακλή Γερογιώκα, Τουρισμού κ. Φ. Τζατζάκη, γνωστών συγγραφέων και όλων των βιβλιοπωλών που συμμετέχουν με περίπτερα στην έκθεση, ο δήμαρχος εξέφρασε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει και ενισχύσει τον θεσμό που αποτελεί, όπως χαρακτηριστικά είπε, «αναπόσπαστο στοιχείο του πολιτιστικού ψηφιδωτού της πόλης». Αναλυτικότερα, σημείωσε «Ένας από τους μακροβιότερους θεσμούς της Λάρισας μάς καλεί να ανακαλύψουμε και να περιηγηθούμε στον συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων. Παρά τις μεγάλες προκλήσεις, το βιβλίο συνεχίζει να είναι ένας μοναδικός τρόπος να μαθαίνουμε, να προβληματιζόμαστε, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας. Χιλιάδες τίτλοι βιβλίων περιμένουν αναγνώστες κάθε ηλικίας.
Ως Δήμος Λαρισαίων στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την έκθεση για να δυναμώσει και να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτιστικού μας ψηφιδωτού. Στον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Ρετσιάνης τόνισε ότι «η Λάρισα είναι μια πόλη που στηρίζει και υποστηρίζει το βιβλίο».
Επιπλέον, ανέφερε «η Έκθεση Βιβλίου είναι θεσμός στην πόλη μας. Οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι 1 στους 3 Έλληνες δεν διαβάζει ούτε ένα βιβλίο. Θέλουμε το βιβλίο να αποτελέσει μια συντροφιά, ένα αντικείμενο που μας συνοδεύει στη ζωή μας. Η έκθεση είναι μια αφορμή να έρθουμε σε επαφή και να αναπτύξουμε μια σχέση μαζί. Θέλουμε να τροποποιήσουμε τη φιλοσοφία της έκθεσης, να είναι σαν φεστιβάλ βιβλίου με τους συγγραφείς να συμμετέχουν διαδραστικά με το κοινό της πόλης. Η Λάρισα είναι ευλογημένη να έχει συγγραφείς και εκδότες πανελληνίου βεληνεκούς».
Στον χώρο χθες βρέθηκαν γνωστοί συγγραφείς της πόλης όπως ο Θωμάς Ψύρρας, η Μπέττυ Μαγρίζου και η Ρένα Ρώσση Ζαΐρη, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της μυθιστορήματος «Δύο νύχτες έρωτα». Αρκετοί Λαρισαίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους και να πάρουν υπογεγραμμένα αντίτυπα του βιβλίου της. Οι Λαρισαίοι θα έχουν την ευκαιρία μέχρι τις 15 Ιουνίου, να επισκεφθούν τα περίπτερα των βιβλιοπωλείων, να ενημερωθούν για τις νέες εκδόσεις, να ξεφυλλίσουν τα βιβλία και να διαλέξουν τίτλους για μικρούς και μεγάλους. Στην 23η Έκθεση Βιβλίου εντάσσονται παράλληλες λογοτεχνικές δράσεις. Ώρες λειτουργίας Έκθεσης: 10:00-14:00 και 18:00-23:00.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass