Το μέλλον της Κύπρου εξαρτάται από τη διεργασία του πένθους

* ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΙΧ. ΠΕΤΡΟΥ «ΣΠΑΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ»

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2024 12:40

Η επιβίωση και το μέλλον της Κύπρου είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη συλλογική διεργασία του πένθους. Αυτή τη στιγμή για λόγους κοινωνικούς και πολιτικούς αυτή η διεργασία μοιάζει αδύνατη: αυτό ανέφερε ο Μιχάλης Πέτρου μιλώντας για το νέο του βιβλίο «Σπαράγματα της Γλυκείας Χώρας» που παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στη Λογοτεχνική Γωνία.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το Ίδρυμα Συνέλευση των Πολιτών της Μεσογείου (Κύκλος Θεσσαλίας) FACM, ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων Παράρτημα Ν. Λάρισας, το Ινστιτούτο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας “Νήμα”, το βιβλιοπωλείο Καλτσάς και οι Εκδόσεις Αρμός, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, μίλησαν κοινωνιολόγος Νικολό Βογιαζίδης, ο ψυχοθεραπευτής - οικογενειακός θεραπευτής Γιώργος Γιαννούσης, και ο συγγραφέας του βιβλίου Μιχάλης Πέτρου.
Όπως ανέφερε ο συγγραφέας «Το βιβλίο αναπτύσσει μια κλινική και μια θεωρία του πένθους, με αφετηρία μία ιδιαίτερη απώλεια: εκείνη των Ελληνοκύπριων αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή του 1974. Η συγκρότηση της υπόθεσής τους σε ένα αδύνατο πένθος για τους συγγενείς τους εδράζεται σε ένα κοινωνικό βάθρο και σε μια πολιτική επιλογή, που καθιστούν τη συλλογική προσπάθεια διεργασίας της απώλειας, η οποία υπερβαίνει εκείνη των αγνοουμένων, αδύνατη. Αφορά στην επιβίωση και το μέλλον της χώρας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass