Η Λάρισα αγαπά τη λογοτεχνία...

ΑΝΟΙΞΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2023 12:00

Η Λάρισα αγαπά τη λογοτεχνία. Και δεν το δείχνει μόνο η αθρόα προσέλευση στις εκάστοτε παρουσιάσεις βιβλίων, ούτε οι πωλήσεις βιβλίων στα βιβλιοπωλεία της πόλης.

Καφενεία στις άλλες πόλεις υπάρχουν πολλά, υπάρχουν ακόμη και καφενεία των φιλάθλων, αλλά πουθενά αλλού δεν θα βρεις Λογοτεχνικό Καφενείο. Και μάλιστα Λογοτεχνικό Καφενείο που από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του γέμισε με συμπολίτες που επιδιώκουν την ώσμωση με την τέχνη της συγγραφής, την αλληλεπίδραση με ομότεχνους, την ανάγνωση βιβλίων που μέχρι χθες αγνοούσαν την ύπαρξή τους και την έκθεσή τους, χωρίς όμως να εκτίθενται. Φέτος το Λογοτεχνικό Καφενείο λειτουργεί και ως εργαστήρι γραφής με δωρεάν σεμινάρια από αναγνωρισμένους συγγραφείς, αλλά και ως χώρος συζήτησης γύρω από τη λογοτεχνία και ως μια άτυπη συνέλευση του χώρου για δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.
Το Λογοτεχνικό Καφενείο διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και οι εκδόσεις «Θράκα» και συντονιστές του είναι ο Αποστόλης Κωστούλης και ο Αργύρης Κόσκορος, που χθες μαζί με τον Θάνο Γώγο μιλώντας στους παρευρεθέντες αναφέρθηκαν στους «στόχους» του Καφενείου, που είναι να «βελτιωνόμαστε ως συγγραφείς, αλλά και ως επίδοξοι συγγραφείς», στο πλαίσιο λειτουργίας του Καφενείου που είναι η γενικότερη αγάπη για τη λογοτεχνία, η εμπιστοσύνη όλων των μελών του Καφενείου, στο ότι δεν υπάρχει «δάσκαλος», αφού «λειτουργούμε» ισότιμα και ότι είναι ανοιχτό προς όλες τις κατευθύνσεις.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και το Λογοτεχνικό Καφενείο θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη.
Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass