ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ:

Μια γιορτή που τη ζεις...

ΑΝΟΙΞΕ ΧΘΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΩΜΑ, ΠΟΛΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2022 16:05

Το Φεστιβάλ Πηνειού επέστρεψε: Πολύβουο, πολύχρωμο, πολυθεματικό και πιο διαδραστικό από κάθε άλλη φορά. Το Φεστιβάλ φέτος γίνεται 20 χρόνων και το …πάρτι τα έχει όλα: Εκατοντάδες καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες για μικρά και …μεγαλύτερα παιδιά.


Το Φεστιβάλ άνοιξε με πολλή φασαρία από Σύνολο Κρουστών του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, το οποίο ξεκινώντας από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και με στάσεις σε διάφορα σημεία της Βενιζέλου έφτασε στο ποτάμι δίνοντας τον ρυθμό στον πολύ κόσμο που βρέθηκε από νωρίς στο ποτάμι. Από νωρίς στην κοίτη του Πηνειού και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, που μιλώντας στην «Ε» σημείωσε ότι: «Μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού παρά το ότι δράσεις γίνονταν, αλλά διαδικτυακά ή βιντεοσκοπημένα, επιτέλους όλοι μαζί πια και διά ζώσης στο ποτάμι μας, τον Πηνειό μας, στο Φεστιβάλ Πηνειού, στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ της πόλης, που έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια τα όρια της Λάρισας, αλλά σιγά-σιγά και της χώρας, κόσμος με την παρουσία του δείχνει ότι το λατρεύει. Και να σας πω και το πιο βασικό; Όλοι μαζί το ζούμε, δεν είμαστε θεατές, συμμετέχουμε και ακούμε και τις καταπληκτικές συναυλίες με ντόπιους καλλιτέχνες, αλλά και μεγάλα ονόματα του ελληνικού και ξένου μουσικού στερεώματος». Ένα μήνυμα στους συμπολίτες; «Να είμαστε καλά και να είμαστε και του χρόνου εδώ όλοι μαζί. Ο Δήμος συνεχίζει να έχει προτεραιότητα τον πολιτισμό και να προσφέρει τέτοιες στιγμές και συγκινήσεις».
Το μουσικό μέρος του Φεστιβάλ χθες το βράδυ άνοιξαν με συναυλίες τους η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο ράπερ Bloody Hawk και η Evita and the Val Boys που κατέστησαν τον Πηνειό σε μουσικό ποταμό!
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στην Κεντρική Σκηνή στις 10 μ.μ. έρχεται ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, για να παρουσιάσει μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του. Μαζί του, η Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες λαϊκές φωνές, που έχει ήδη χαράξει μία ιδιαίτερη πορεία στον χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ο Βύρων Τσουράπης, πιστός συνοδοιπόρος του Νίκου Πορτοκάλογλου τα τελευταία χρόνια στις ζωντανές εμφανίσεις του, έχει γίνει ευρύτερα γνωστός μέσα από το «Μουσικό Κουτί», ως μέλος της μπάντας της εκπομπής.
Την ομάδα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου, οι «Ευγενείς Αλήτες».
Στη Σκηνή Β’
Στις 8 μ.μ. το Παιδί Τραύμα που η πραγματική του ταυτότητα παραμένει μυστική και πρόσφατα μετεξελίχθηκε σε μπάντα: Κώστας Γάμμα (μπάσο, φωνητικά), Δημήτρης Γρηγοριάδης (drums – spd sx), Αντώνης Παπαδόπουλος (κιθάρα), Εmi Path (synths, φωνητικά), ΠΤ (φωνή, κιθάρα) έρχονται να καταθέσουν τη δική τους ιδιαίτερη μουσική πρόταση. Στις 10 μ.μ. τα Υπόγεια Ρεύματα υπόσχονται να μας ξεσηκώσουν με τον Γρηγόρη Κλιούμη (φωνή και κιθάρα), τον Τάσο Πέππα (τύμπανα και φωνητικά) και τον Νίκο Γιούσεφ (μπάσο και φωνητικά) και να μας δείξουν γιατί παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα και πιο επίκαιρα συγκροτήματα της ελληνικής ροκ σκηνής.
Στη Σκηνή Γ’ στις 19:30 παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα από το αγαπημένο Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής Μελωδία και στις 21:30 λαϊκορεμπέτικο γλέντι από τους Ανφάν Γκατέ με τους: Δημήτρη Γκόγκο, Θωμά Γκόγκο, Λίνα Αλατζίδου και Θέμη Παπαμηνά.

 

Ο Πηνειός αλλάζει!

-ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΛ ΕΩΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ   -ΧΩΡΟΙ ΑΘΛΗΣΗΣ, ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΚΙ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ

Την ανάπλαση της κοίτης του Πηνειού από τη ΔΕΥΑΛ μέχρι τα Παλιά Σφαγεία ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης χθες το βράδυ και λίγο πριν αρχίσει να περιηγείται στο Φεστιβάλ Πηνειού. Ο κ. Καλογιάννης αφού αναφέρθηκε στο πόσο έλειψε το Φεστιβάλ στους Λαρισαίους, αλλά και στις δεκάδες δραστηριότητες που προσφέρονται στους συμπολίτες, τόνισε ότι η κοίτη του Πηνειού θα αλλάξει σε μήκος τεσσεράμισι χιλιομέτρων με μια σειρά παρεμβάσεων.
Αναλυτικά ο Δήμαρχος δήλωσε ότι: «Φεστιβάλ Πηνειού: το στερηθήκαμε δύο χρόνια και φαίνεται καθαρά από την πρώτη μέρα ότι το ποτάμι έχει πλημμυρίσει από τους Λαρισαίους. Πάρα πολύς κόσμος από νωρίς το απόγευμα επιβεβαιώνει αυτό που περιμέναμε, ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει, ανάγκη να χαρεί εκδηλώσεις πολιτισμού, με αποτέλεσμα η επιτυχία να έχει προεξοφληθεί από την πρώτη στιγμή. Δραστηριότητες; Πάνω από 50 φορείς της πόλης, με δραστηριότητες με διάδραση και βεβαίως δεκάδες συναυλίες υψηλού επιπέδου. Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα σκηνικό που το έχουμε ανάγκη όλοι.
Αυτός εδώ ο χώρος είναι ένας χώρος που εργαστήκαμε από την πρώτη στιγμή να αναπλάσουμε. Μιλώ για όλη την εσωτερική κοίτη και αυτήν τη στιγμή ο Δήμος βρίσκεται σε μια διαδικασία διαγωνιστική -τις επόμενες μέρες θα βρίσκεται στον αέρα- προκειμένου τεσσεράμισι χιλιόμετρα κοίτης, από τη ΔΕΥΑΛ μέχρι τα Παλιά Σφαγεία, να αναπλαστεί όλη η κοίτη, με πεζόδρομους, με ποδηλατόδρομους, με καθιστικά και ελεύθερους χώρους, με κάποια αναψυκτήρια και χώρους άθλησης. Το έναυσμα που μας έδωσαν οι ίδιοι οι πολίτες αυτήν την περίοδο να περπατάνε στο ποτάμι ανακαλύπτοντας τους μεγάλους χώρους μάς κέντρισε να πάμε σε μια τέτοια διαδικασία που του χρόνου τέτοιον καιρό θα έχουμε τη δυνατότητα να τη χαρούμε με πολύ διαφορετικό τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν: τους φορείς της πόλης, τα στελέχη, τους υπαλλήλους του Δήμου που από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ είναι εδώ για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες αυτό που τους έλειψε δύο ολόκληρα χρόνια» κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.
Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass