«Πετάμε» με τον Bloody Hawk στο Φεστιβάλ Πηνειού

ΤΡΕΙΣ ΕΦΗΒΟΙ, ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «MIXTAPE» ΤΟΥ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΗΣ», ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΡΑΠΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2022 21:03

Στίχος που δύσκολα ξεχνιέται, εντυπωσιακός ρυθμός, εκατομμύρια θεάσεις

στο youtube και τρεις χιπ-χοπ δίσκοι που, σύμφωνα με τους μύστες του είδους, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους καλύτερους που έχουν βγει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η μουσική ταυτότητα του Νικόλα Κίτσου, ευρύτερα γνωστού ως «Bloody Hawk», τον οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σήμερα στις 22.00 στη Β’ σκηνή του Φεστιβάλ Πηνειού.
Το «Γεράκι» από την Ξάνθη, που κυκλοφόρησε το πρώτο του κομμάτι το 2012 σε ηλικία 16-17 ετών, αφηγείται ιστορίες που αφυπνίζουν, που σε κάνουν να δακρύσεις, να ανατριχιάσεις και να προβληματιστείς. Φρέσκος, επίκαιρος και γοητευτικά ακατέργαστος μέσα από τους στίχους του δεν παρουσιάζει μια ωραιοποιημένη ή ηρωοποιημένη πραγματικότητα, αλλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας έφηβος, κάνοντας το εμπόδιο εφόδιο. Όπως αυτή η στροφή από το τραγούδι του «Κομπλεξικό»: «Παραπονέθηκε η δασκάλα στη μάνα μου, λέει δεν ξέρει καν να κρατά το μολύβι, τι θα κάνετε; Περήφανος, δεκαπέντε χρόνια μετά, η μαμά κατάλαβε πως τώρα το μολύβι μου δεν πιάνεται».
Με αφορμή τη συναυλία του στη Λάρισα συνομιλήσαμε με τρία μέλη της εφηβικής ομάδας Mixtape του Εργαστηρίου Ζωής του ΟΚΑΝΑ και τους ρωτήσαμε για ποιον λόγο ξεχωρίζουν τον Bloody Hawk στις μουσικές τους επιλογές.
Η Abby είναι 15 ετών και το αγαπημένο της τραγούδι του Bloody Hawk είναι το «Ρίσκο». «Αγαπώ το νόημα που δίνει για την ανθυγιεινή ζωή που δημιουργήσαμε και αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε. Φαίνεται πως έχουμε ξεχάσει τις αντοχές του κάθε ανθρώπου, αλλά και την αγάπη του για κάτι και το ότι το τοποθετεί με τόση ακρίβεια στους στίχους του το κάνει απλά υπέροχο!».
Η Αγγελική είναι 14 ετών και μας μίλησε για το κομμάτι του Bloody Hawk «Ανάγκη να σε δω». «Σε ψάχνω και κοιτάς από την άλλη, χαράμισα όλα τα καλοκαίρια για ένα δανεικό φεγγάρι». «Γενικά είναι ένας στίχος με τον οποίο ταυτίζομαι πλήρως κι αν περιμένω κάτι από την εμφάνιση του Βloody Ηawk στο Φεστιβάλ είναι σίγουρα να παίξει αυτό το αριστούργημα», θα πει. Τέλος ο/η Oliver επίσης 14 ετών σημειώνει: «Μπορώ μόνο να πω ότι ο Βloody με κάνει να νιώθω λες και ανήκουμε σε μία άλλη κοινωνία, καλύτερη-πιο ενδιαφέρουσα».
* Το ρεπορτάζ υπογράφει ο 16χρονος μαθητής του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας και μέλος του Mixtape Αναστάσης Κοκκάρης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass