Πανηγυρικές εκδηλώσεις στη συνοικία Φιλιππούπολης

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2022 13:55

Ξεκίνησαν χθες και θα συνεχιστούν σήμερα οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στη συνοικία της Φιλιππούπολης για την εορτή του Αγίου Πνεύματος. Οι χορευτικές εκδηλώσεις που υλοποιούνται από την Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη της συνοικίας με τη συνδρομή της Περιφέρειας και του Δήμου Λαρισαίων, γίνονται στην πλατεία «Ανατολικής Ρωμυλίας». Σημειώνεται πως η πανήγυρη (ΑΝΤΡΙΑΔΑ) θυμίζει στους πρόσφυγες κατοίκους της συνοικίας το σημαντικό θρησκευτικό μνημείο του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας, στην επαρχία Καβακλί, της Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρεια Θράκη.


Το φετινό πρόγραμμα «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ 2022» άρχισε χθες με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λαρισαίων, ενώ σήμερα στις 07:30 μ.μ. θα τελεστεί στον Ι.Ν. της Αγίας τριάδας Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. Ιερωνύμου, ενώ στις 9 το βράδυ θα ξεκινήσει ο επίσημος εορτασμός με χορευτικά συγκροτήματα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Δρυμού, Χαλάστρας και Γέφυρας «Μέτρες-Σωζούπολη».
Μετά το πέρας των χορευτικών θα ακολουθήσει η «Καβακλιώτικη Βραδιά» με χορούς και τραγούδια της Θράκης και άλλων περιοχών της Ελλάδας, με τη συνοδεία του μουσικού σχήματος του Πάνου Ζηκίδη. Το αυριανό πρόγραμμα ανήμερα της μεγάλης γιορτής έχει ως εξής: Στις 7 π.μ., θα τελεστεί στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. Ιερωνύμου.
Στις 7 μ.μ. μεθεόρτιος Εσπερινός. Στις 9:00 μ.μ. θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και αμέσως μετά θα εμφανιστούν το Τμήμα Μοντέρνου Χορού της Λέσχης, ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας και τα τμήματα ενηλίκων της Λέσχης και οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τους εραστές της Θρακιώτικης παράδοσης «ΚΑΦΑΝΤΑΡΔΕΣ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass