Το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος στη Λάρισα

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ, ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑ» - ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2022 16:08

Η δεύτερη συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος, μια σημαντική στιγμή για τη Λάρισα και το Θεσσαλικό Θέατρο, θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 6-12 Ιουνίου στο πλαίσιο της ειδικής Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού.
Μετά τη διοργάνωση της πρώτης επιτυχημένης συνάντησης, τον Σεπτέμβριο του 2021, το Θεσσαλικό Θέατρο υποδέχεται -σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας- προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του πιο φημισμένου Τμήματος Θεάτρου της Βρετανίας, του Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.


Η Λάρισα, μια πόλη με δύο Αρχαία Θέατρα στον ιστό της, μπορεί να παίξει έναν ξεχωριστό ρόλο στην καλλιέργεια πολλαπλών προοπτικών πάνω στο πεδίο του αρχαίου δράματος που αφορά κυρίως στον τρόπο που αυτό συνδιαλέγεται με το μέλλον και τα τεράστια ανθρωπολογικά θέματα που θέτουν οι ανείδωτες έως τώρα προκλήσεις. Το θέμα της καλλιτεχνικής διαμονής (residency) του Ιουνίου 2022 έχει θέμα «Αρχαίο Δράμα, Τοπίο και τραύμα» και με βάση το κείμενο των «Βακχών» θα διερευνηθούν ζητήματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής και της διαταραχής της σχέσης με το φυσικό περιβάλλον.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον Μύλο του Παππά και στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, ενώ ως τόπος έρευνας στο πεδίο έχει επιλεγεί ο αρχαιολογικός χώρος του Πυθίου, όπου θα πραγματοποιηθεί μια ενότητα των εργαστηρίων.
Κεντρικοί καθοδηγητές σε αυτές τις συναντήσεις είναι ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος (που πήρε φέτος το βραβείο Κουν για το αρχαίο δράμα) και θα διδάξει τη μέθοδο του Θεόδωρου Τερζόπουλου, ο συνθέτης και μουσικός Κώστας Βόμβολος, οι σκηνοθέτες Κυριακή Σπανού και Αλέξανδρος Νικόλαος Μπαλαμώτης και ένα ειδικό masterclass θα κάνει η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου.
Η εργασία των φοιτητών θα παρουσιαστεί το Σάββατο 11 Ιουνίου στο Β’ Αρχαίο Θέατρο (με ελεύθερη είσοδο), ενώ στο πλαίσιο του Δικτύου την Κυριακή 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα των «Περσών» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, από την Ομάδα Σημείο Μηδέν.
Παράλληλη δράση στο πλαίσιο του Δικτύου, σε συνεργασία με την γκαλερί CASK, είναι το εικαστικό εργαστήριο του γλύπτη Κώστα Σαχπάζη, του οποίου η έκθεση εγκαινιάζεται στην CASK στις 6 Ιουνίου και είναι ανοιχτό σε κάθε ενδιαφερόμενο/-η.
*Οι φωτογραφίες είναι από την 1η συνάντηση του Δικτύου τον Σεπτέμβριο του 2021.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass