«Πανδημία και δημόσιες συμβάσεις»

ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΑΓΓΑΡΑ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2022 13:33

«Πανδημία και δημόσιες συμβάσεις» ονομάζεται το βιβλίο του Λαρισαίου Νικόλαου Τσαγγαρά που εκδόθηκε πριν από λίγο καιρό από τις εκδόσεις «Αφοί Κυριακιδή». Το βιβλίο εξετάζει τη σχέση του απόλυτου υγειονομικού επείγοντος της προστασίας της δημόσιας υγείας και κατ’ επέκταση την προστασία της ανθρώπινης ζωής σε αντιστοιχία με την αξία της δημόσιας σύμβασης και κατ’ επέκταση με την αξία προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος. Αφιερώνεται δε σε όσους ασχολήθηκαν με την εφοδιαστική μέριμνα, είτε υπηρέτησαν σε υγειονομικές δομές βρίσκοντας την ισορροπία ανάμεσα στον νόμο, τη διαφάνεια και την έγκαιρη προμήθεια υγειονομικού υλικού είτε σε αυτούς που σε αρχική σύλληψη σκέφτηκαν πρωτογενώς τις θεωρητικές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο.


«Χωρίς τη δική τους συμβολή» όπως αναφέρει ο συγγραφέας «και χωρίς τη δική τους μέριμνα, δεν θα μπορούσε να είχε συντελεστεί η οργάνωση και η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και η υλοποίηση όλων των περίπλοκων και απαραίτητων διαδικασιών που απαιτούνται ώστε να μπορέσουν οι υγειονομικοί να νοσηλεύσουν με αποτελεσματικό τρόπο». Ο δρ. Αναστάσιος Παυλόπουλος στον πρόλογό του σημειώνει ότι είναι «προϊόν μόχθου, αλλά και δείγμα της βιωμένης εμπειρίας του συγγραφέα, το έργο αποτελεί μία πολύτιμη παρακαταθήκη προς αξιοποίηση από τη διοίκηση, τον νομοθέτη, αλλά και τον νομικό της πράξης. Είθε να αξιοποιηθεί από όλους, πάντα με γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Ο Νικόλαος Τσαγγαράς γεννήθηκε στη Λάρισα το 1980. Σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ) και παράλληλα στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου αποφοίτησε το 2003. Από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2021 κατείχε τη θέση του Διευθυντή Οικονομικής Υπηρεσίας του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης, του μοναδικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου της νήσου Κρήτης. Τώρα, υπηρετεί στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού στον Ε’ Κλάδο (νομοθετικό πλαίσιο Δημοσίων Συμβάσεων και εφοδιαστική πολιτική). Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών «Δίκαιο της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων» του κοινού ΜΠΣ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του ΕΑΠ. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί σε διαδικασίες διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics) στο Κέντρο Εκπαίδευσης στο Oberammergau της Γερμανίας (NSO). Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass