Η Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία με τον Σύλλογο Βλάχων Βελιγραδίου

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2021 11:50

Στο πρώην Δημαρχείο Λιβαδίου Ολύμπου, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βελιγραδίου «Lunjina» κ. Aristotel Martinovic (Αριστοτέλης Μαρτίνοβιτς) υπέγραψαν πρωτόκολλο προσχώρησης του Συλλόγου «Lunjina» στη δύναμη της Π. Β. Α.

Ο κ. Martinovic, υλοποιώντας απόφαση του Συλλόγου του, υπέγραψε ότι ο Σύλλογος Βλάχων Βελιγραδίου αποδέχεται πλήρως το Καταστατικό, τους σκοπούς και τους στόχους της Π. Β. Α. και τάσσεται στο πλευρό των υπολοίπων μελών της στον κοινό αγώνα.
Ο κ. Μιχάλης Μαγειρίας , ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος, καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ. και όλων των Συλλόγων - Μελών της Π. Β. Α. τον ιστορικό Σύλλογο Βλάχων Βελιγραδίου «Lunjina», συνεχάρη τον κ. Aristotel Martinovic για την απόφασή τους να ταχθούν έμπρακτα υπέρ των σκοπών και των στόχων της απανταχού βλαχόφωνης Ρωμιοσύνης και ευχήθηκε άριστη και αγαστή συνεργασία με τους αδελφούς Βλάχους του Βελιγραδίου. Καταλήγοντας, τόνισε άλλωστε ότι η Ελλάδα, η ιστορία και ο πολιτισμός της παραμένουν πάντα το μητροπολιτικό σημείο αναφοράς των απανταχού βλαχόφωνων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass