«Γέφυρα» πολιτισμού από το Θεσσαλικό

ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ -ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2021 11:18

Με χαμόγελα επιτυχίας και ανοιχτούς ορίζοντες για μελλοντικές συνεργασίες επέστρεψε από το 8ο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ Βαλκανικών χωρών της Προύσας η αποστολή του Θεσσαλικού Θεάτρου, όπου παρουσίασε την παράσταση «Τα αγάλματα περιμένουν». «Η ανταπόκριση του

κοινού ήταν ενθουσιώδης» επισήμανε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Κυριακή Σπανού μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου στην «Αυλή του Μύλου» για τη συμμετοχή του Θεσσαλικού στο Φεστιβάλ της Προύσας, για να σημειώσει ακόμη ότι «στο ίδιο κλίμα ενθουσιασμού και οι εντυπώσεις της θεσσαλικής αποστολής από τη διοργάνωση του Φεστιβάλ και τη φιλοξενία της στη γειτονική χώρα».
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νίκος Καλτσάς που συνόδευε την αποστολή ανέφερε ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου ότι: «Αυτό που φέραμε στις αποσκευές μας από τη συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ της Προύσας δεν ήταν μόνο εντυπώσεις, αλλά και ουσία. Όταν υπάρχει εξωστρέφεια και μάλιστα δημιουργική εξωστρέφεια τα οφέλη είναι πάρα πολλά και μετρήσιμα. Οφείλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς, αλλά και τον Δήμο γιατί χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα ήταν κατορθωτή η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ αυτό. Ιδιαιτέρως θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ντελόπουλο που μας διευκόλυνε με τη μεταφορά των σκηνικών. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ στο Θεσσαλικό να είναι πάντα ένα σχήμα εξωστρεφές και να εκπροσωπεί επάξια τόσο την πόλη όσο και το όνομά του».
ΗΠΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Εν συνεχεία πήρε τον λόγο η Κυριακή Σπανού που σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι: «Σε έναν εντυπωσιακό χώρο εκδηλώσεων, στο Ανοιχτό Θέατρο του Πολιτιστικού Πάρκου της Προύσας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Ιουνίου η παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου «Τα Αγάλματα περιμένουν», αποσπώντας το δυνατό χειροκρότημα του κοινού. Ιδιαίτερα ενθουσιώδης η υποδοχή από τους νεαρούς ηθοποιούς της Δραματικής Σχολής της Προύσας, που έδωσαν δυναμικό παρών στην πλατεία.
Τιμή και συγκίνηση για την αποστολή του Θεσσαλικού η παρουσία του γενικού Διευθυντή των Κρατικών Θεάτρων της Τουρκίας, Mustafa Kurt, ο οποίος ταξίδεψε από την Άγκυρα για να παρακολουθήσει την ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ. Στο τέλος της παράστασης ο κ. Kurt αναφέρθηκε με θαυμασμό στην παράσταση και χαιρέτησε με εγκαρδιότητα την ομάδα του Θ.Θ., απευθύνοντας μήνυμα φιλίας και πρόθεσης συνέχισης της καλλιτεχνικής συνεργασίας. Η βραδιά έκλεισε σε ζεστό κλίμα με την ανταλλαγή αναμνηστικών ενθυμίων. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ TRANS και τον κ. Ζήση Ντελόπουλο για την προσφορά της ασφαλούς και έγκαιρης μεταφοράς των σκηνικών της παράστασής του στην Προύσα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λάρισας (ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.ΛΑ. Π.Ε.), καθώς και στη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας για την έμπρακτη στήριξη στην προσπάθειά μας», ενώ ακόμη αναφέρθηκε και στη soft diplomacy, την ήπια διπλωματία, που «άσκησε» το Θεσσαλικό Θέατρο με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα». Ακολούθως το μέλος του Δ.Σ. του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Στέλλα Μπάσδρα στάθηκε στο πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή του Θεσσαλικού σε Φεστιβάλ του εξωτερικού, στη γεμάτο αγάπη και χαρά υποδοχή που συνάντησε η αποστολή του Θεσσαλικού, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στη μεγάλη επιτυχία της παράστασης που αν και σε άλλη γλώσσα το νόημά της κατάφερε να συγκινήσει τους θεατές, ενώ έκλεισε ευχόμενη καλή επιτυχία στην παράσταση του Κώστα Τσιάνου «Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι». Εν συνεχεία ο Ζήσης Ντελόπουλος, χορηγός της παράστασης, τόνισε ανάμεσε σε άλλα ότι: «...Γνωρίζω το λαμπρό όνομα του Θεσσαλικού Θεάτρου σε όλη την Ελλάδα. Γνωρίζω επίσης, μέσα από τη συνεργασία μου με τους ανθρώπους του, πως το Θ.Θ. διαθέτει ένα πολύ αξιόλογο παρόν και σχεδιάζει ένα ακόμα πιο δυναμικό μέλλον. Σε αυτήν την προσπάθεια η Ντελόπουλος Trans κι εγώ προσωπικά θέλουμε να είμαστε υποστηρικτές... Έχουμε χρέος να ανοίξουμε τον δρόμο στους ανθρώπους του Θεσσαλικού, για να βαδίσουν εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων και να προωθήσουν το σύγχρονο πρόσωπο του πολιτισμού του τόπου μας».
ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Τον λόγο έπειτα πήραν οι ηθοποιοί που συμμετείχαν στην παράσταση στην Προύσα, με την Αθηνά Σακαλή να λέει ότι ένιωσε μεγάλη τιμή που ταξίδεψε σε ένα Φεστιβάλ στο εξωτερικό εκπροσωπώντας το Θεσσαλικό Θέατρο και τη Λάρισα. Ο Χρήστος Κορδελάς ανέφερε ότι ένιωσαν μεγάλη χαρά που έδειξαν τη δουλειά τους και εκτός της Ελλάδας. Ο Παναγιώτης Τόλιας με τη σειρά του αναφέρθηκε στη μεγάλη τιμή που νιώθει όντας μέλος του Θεσσαλικού Θεάτρου και που ταξίδεψε με παράστασή του στην Τουρκία, ενώ ο Ηρακλής Τζαφέτας στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να γίνονται ανταλλαγές κουλτούρας και πολιτισμών.
ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
Στο περιθώριο της συμμετοχής του Θεσσαλικού Θεάτρου στο Φεστιβάλ η Κυριακή Σπανού είχε στην Κωνσταντινούπολη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θέατρου επισκέφτηκε το Φανάρι ως επικεφαλής της αποστολής του Θ.Θ., στο περιθώριο της συμμετοχής του στο 8ο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ Βαλκανικών χωρών της Προύσας. Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, η κ. Σπανού μετέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τους χαιρετισμούς του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμου, αλλά και όλης της Λάρισας.
Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass