Εννέα Επιλογές και... «Ασπρο Πάτο»

Η φωτογραφία από την ταινία «Ασπρο Πάτο»

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2021 11:12
Η φωτογραφία από την ταινία «Ασπρο Πάτο» Η φωτογραφία από την ταινία «Ασπρο Πάτο»

Με εννέα ταινίες, έξι πρεμιέρες και τρεις επανεκδόσεις, μπαίνουμε στον Ιούλιο κι ενώ τα θερινά σινεμά παραμένουν οάσεις δροσιάς και ανακούφισης από τον παρατεταμένο καύσωνα. Η ταινία που ξεχωρίζει είναι το πολυβραβευμένο και με Όσκαρ δράμα του

Τόμας Βίντερμπεργκ, «Άσπρο Πάτο», με τον εξαιρετικό Μαντς Μίκελσεν.
* Άσπρο Πάτο (Druk): Δραματική ταινία, δανέζικης παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ, με τους Μαντς Μίκελσεν, Τόμας Μπο Λάρσεν, Μάγκνους Μίλανγκ, Μαρία Μπόνεβι, Λαρς Λάνθε κ.ά. Ενδιαφέρουσα ταινία. Καλογυρισμένη και με έναν Μαντς Μίκελσεν να κάνει μια ερμηνεία να την πιεις στο ποτήρι. Μία από τις πλέον πολυσυζητημένες και αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, που σάρωσε στα Ευρωπαϊκά Βραβεία, στα Bafta, Σεζάρ, κέρδισε και το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.
* Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου (The Comeback Trail): Κωμωδία, αμερικανικής παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Τζορτζ Γκάλο, με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μόργκαν Φρίμαν, Τόμι Λι Τζόουνς, Ζακ Μπραφ, Εμίλ Χιρς, Κέιτ Κάτζμαν κ.ά. Επιτέλους κωμωδία. Πρωταγωνιστές πρώτα ονόματα, σταρ ολκής. Τραβηχτικό στόρι, παραλλαγή της ξεκαρδιστικής κωμωδίας του Μελ Μπρουκς «Δυο Τρελοί Παραγωγοί». Κι όμως η κωμωδία του Τζορτζ Γκάλο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μία άτυχη επιλογή για τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μόργκαν Φρίμαν, Τόμι Λι Τζόουνς και Ζακ Μπραφ, όπως βεβαίως και για τους θεατές που θα παρασυρθούν από τα ονόματά τους και την ελκυστική ιστορία, δηλαδή την προσπάθεια ενός βετεράνου παραγωγού b-movies να κάνει ένα γουέστερν και να εκμεταλλευθεί το γήρας ενός αυτοκτονικού παλιού σταρ, για να εισπράξει την ασφάλεια…
* Ο Προστάτης (The Marksman) Περιπέτεια, αμερικάνικης παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λόρενζ, με τους Λίαμ Νίσον, Κάθριν Γουίνικ, Χουάν Πάμλο Ράμπα, Τερέζα Ρουίζ κ.ά. Όσο και να συμπαθείς τον Λίαμ Νίσον, αυτό το άθλιο κατασκεύασμα δεν μπορείς να του το δικαιολογήσεις.
* Λούκα (Luca) Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, αμερικάνικης παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Ενρίκο Κασαρόζα. Συμπαθές, εύπεπτο και καλών προθέσεων animation από τους ανθρώπους της Pixar, αλλά μάλλον μοιάζει περισσότερο με επανάληψη της επανάληψης.
* Το Νησί των Ψεμάτων (La Isla de las Mentiras) Ισπανική ταινία παραγωγής 2020, που βασίζεται σε αληθινό περιστατικό. Το 1921, ένα ατμόπλοιο μετέφερε 260 Ισπανούς μετανάστες στην Αμερική, όταν βυθίστηκε ακριβώς έξω από το νησί Σαλβόρα της Ισπανίας. Τρεις γενναίες γυναίκες από το νησί έτρεξαν να βοηθήσουν και κατάφεραν να σώσουν 48 από τους επιβάτες.
* Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Έβαλε να το Κάνω (The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It) Ταινία τρόμου, αμερικάνικης παραγωγής του 2021.
ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ
* Ο Τρελός Πιερό (Pierrot le Fou): Φαινομενικά ένα αισθηματικό δράμα, που μετατρέπεται σε φιλοσοφική αναζήτηση, έναν ύμνο στη ζωή και τον έρωτα δίχως συμβάσεις, που γύρισε το 1965 το «τρομερό παιδί» της νουβέλ βαγκ, Ζακ Λικ Γκοντάρ.
* Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ (Howard’s End). Ο Τζέιμς Άιβορι, στην κορύφωση της καριέρας του, έναν χρόνο πριν από τα «Απομεινάρια Μιας Μέρας», γυρίζει το 1992 ένα στιβαρό διεισδυτικό δράμα εποχής για την ανώτερη τάξη της εδουαρδιανής Αγγλίας του 1910, έχοντας στη διάθεσή του ένα λαμπρό καστ πρωταγωνιστών.
* 2046 Ερωτικό, ονειρικό, δράμα, κινέζικης παραγωγής 2004, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και συνέχεια της «Ερωτικής Επιθυμίας», που προβλήθηκε πριν λίγες εβδομάδες στη χώρα μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass