Οι συναυλίες μάς δίνουν ζωή…

ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ ΤΩΝ ΠΥΞ ΛΑΞ, ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΦΙΛΟΥΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2021 21:07

Συνέντευξη
στον Θανάση Αραμπατζή

«Η ίδια η διαδικασία των συναυλιών, η αλληλεπίδραση, τα ταξίδια, οι καινούργιες καταστάσεις κάθε φορά, είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μας και είναι αυτό που μας δίνει την έμπνευση και τη φρεσκάδα για να συνεχίζουμε» τονίζει σήμερα σε συνέντευξή του στην

«Ε» ο Φίλιππος Πλιάτσικας των Πυξ Λαξ. Το δημοφιλές συγκρότημα θα βρεθεί αύριο στην πόλη μας για μια μεγάλη συναυλία στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στις 9 μ.μ., με τον Λαρισαίο τραγουδιστή να μιλάει για τον έναν χρόνο αναγκαστικής αποχής από τις συναυλίες, από πού αντλεί δύναμη το συγκρότημα για να συνεχίζει επί 30 χρόνια, τα εντελώς άδεια γήπεδα των πρώτων χρόνων των συναυλιών τους, αλλά και για το… μυστικό της επιτυχίας. Βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει και το σχόλιο για την ΑΕΛ, την ομάδα της καρδιάς του, για την οποία λέει ότι «το πώς θα προχωρήσει κι αν θα επιστρέψει σε ένα μοντέλο λογικής και επιλογών που μας έκαναν περήφανους στο παρελθόν, αυτό θα το δείξει η πορεία…».

*Άλλη μία περιοδεία για τους Πυξ Λαξ μετά από έναν χρόνο «αδράνειας» και αναγκαστικής αποχής από τις συναυλίες. Σας έλειψε η επαφή με τον κόσμο;
-Ναι πάρα πολύ. Οι πρώτες συναυλίες που κάναμε εδώ στην Αθήνα ήταν συγκινητικές. Ήταν περίπου ένας χρόνος που είχαμε να έρθουμε σε επαφή με το κοινό, να αλληλεπιδράσουμε, να ακούσουμε τις φωνές των ανθρώπων να τραγουδούν τα τραγούδια μας μαζί με μας. Ηταν πολύ συγκινητικές.

*Τριάντα χρόνια περιοδειών, από πού αντλείτε τη δύναμη να συνεχίζετε κάθε καλοκαίρι;
-Από την ίδια τη διαδικασία. Η ίδια η διαδικασία είναι ζωοδότρια. Μας προσφέρει καινούργιες συγκινήσεις, καινούργιες προκλήσεις… Εν τέλει μας προσφέρει αυτό ακριβώς που σημαίνει η λέξη ζωοδότης: μας προσφέρει ζωή. Η ίδια η διαδικασία, η αλληλεπίδραση, τα ταξίδια, οι καινούργιες καταστάσεις κάθε φορά, είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μας και είναι αυτό που μας δίνει την έμπνευση και τη φρεσκάδα για να συνεχίζουμε.

*Κάθε εμφάνισή σας γίνεται σε κατάμεστους χώρους, ενώ δεν πρέπει να έχετε δει ούτε καν μισοάδειο γήπεδο…
-Πρέπει να πω ότι τα πρώτα χρόνια δεν παίζουμε απλώς σε μισοάδειους χώρους, παίζαμε και σε εντελώς άδειους. Τα πρώτα τρία χρόνια δε, παίζαμε ακόμη και για τρεις και για επτά ανθρώπους... Αυτό -και μπορώ να το πω με βεβαιότητα- έχει αποδειχθεί πάρα πολύ χρήσιμο και πολύ ευεργετικό για μας, γιατί έχουμε δει και την άλλη όψη του νομίσματος. Εχουμε αναγκαστεί να παίξουμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες, έχουμε υπερασπιστεί με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη μας για μουσική, και έτσι όταν άρχισαν να έρχονται τα γεμάτα γήπεδα και τα γεμάτα θέατρα ήμασταν έτοιμοι να το χαρούμε, ήμασταν έτοιμοι να απολαύσουμε αυτήν τη γενναιοδωρία που είχε η ζωή απέναντί μας και αυτό εξακολουθούμε να κάνουμε: απολαμβάνουμε και ευγνωμονούμε την τύχη και τον κόσμο που επιλέγει να μοιράζεται στιγμές μαζί μας και να μας κάνει παρέα ακούγοντας τα τραγούδια μας.
*Τι θα ακούσουμε στη συναυλία;
-Στη συναυλία θα ακούσουμε μία σειρά από τραγούδια που αναφέρονται σε όλα αυτά τα 30 και κάτι χρόνια που κάνουμε δισκογραφία. Επίσης θα ακούσουμε και κάποια τραγούδια που υπάρχουν στο τελευταίο μας άλμπουμ «Μέσα από τις φωνές των φίλων» που κυκλοφόρησε πριν από δύο μήνες περίπου όπως επίσης και κάτι από τα παλαιότερα που έχουν ενορχηστρωθεί και δουλευτεί με έναν διαφορετικό τρόπο.

*Κι ένα σχόλιο για την ΑΕΛ, που φέτος θα αγωνιστεί στη Β’ Εθνική…
-Όσοι αγαπούν πραγματικά αυτήν την ομάδα δεν τους νοιάζει σε ποια κατηγορία βρίσκεται. Έχω υπάρξει δίπλα στην ομάδα αυτή και σε περιόδους που ήταν όχι στη Β’ Εθνική, αλλά στη Γ’. Έχω ταξιδέψει, έχω φωνάξει, έχω πάει σε γήπεδα σε όλη την Ελλάδα. Η αγάπη για την ομάδα αυτή δεν αλλάζει γιατί μου έχει χαρίσει ένα σωρό σημαντικές στιγμές, άλλες ωραίες κι άλλες δύσκολες, οπότε και στη Β’ και στη Γ’ Εθνική θα εξακολουθούμε να αγαπάμε την ομάδα. Τώρα το πώς θα προχωρήσει κι αν θα επιστρέψει σε ένα μοντέλο λογικής και επιλογών που μας κάναν περήφανους στο παρελθόν αυτό θα το δείξει η πορεία…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass