Η συλλογική δράση, απάντηση στον εκφοβισμό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2021 11:05

Σε ανακοίνωση του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, σχετικά

με την εργασιακή κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, επισημαίνονται τα εξής: «Η σημερινή κυβέρνηση φέρνει έναν κώδικα δεοντολογίας ως δήθεν απάντηση, μετά το κύμα φρικιαστικών καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση συμπεριλαμβανομένου και του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και άλλα περιστατικά βίας ενάντια σε εργαζόμενες και εργαζόμενους καλλιτέχνες σε σπουδαστές. Στην πραγματικότητα ενισχύει το διευθυντικό δικαίωμα, καθιστά τον εργαζόμενο ακόμα πιο εκτεθειμένο σε πιέσεις εκ μέρους του εργοδότη. Με βάση τα λεγόμενα του Υφυπουργού, το θύμα με την υπογραφή του θα είναι και συνυπεύθυνο αν κάνει πρόβα εκτός θεάτρου.
Σαν παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου παροτρύνουμε όλους τους συναδέλφους να ξεπεράσουν τον ατομικό τους φόβο και να έρθουν όλες οι περιπτώσεις στα σωματεία μας, στα σωματεία των εργαζομένων. Απαιτούμε: Να βαρύνουν οι ποινές για κακοποίηση και παρενόχληση. Ο Ποινικός Κώδικας της προηγούμενης κυβέρνησης που διατηρεί η σημερινή «ρίχνει στα μαλακά» τους ένοχους. Εδώ και τώρα συλλογικές συμβάσεις σε όλους τους χώρους εργασίας. Να υψωθεί μια πραγματική ασπίδα προστασίας. Να σπάσει ο φόβος και η ανασφάλεια».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass