Θεσμός το Φεστιβάλ Κόμικς Λάρισας

ΤΟΝΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2019 15:05

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το 1ο LA Comics Festival με την προσέλευση του κόσμου τις πρώτες μέρες λειτουργίας του να είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή. Μάλιστα όπως έλεγαν οι διοργανωτές η δυναμική που του δίνει η μαζική προσέλευση του κόσμου το καθιστά από φέτος θεσμό, ενώ στόχος είναι το φεστιβάλ τις επόμενες χρονιές να… εξαπλωθεί σε όλη τη Λάρισα. Χθες στον Μύλο του Παππά τους κομίστες που έχουν έρθει στη Λάρισα απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο χαιρέτισαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας και ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Μέλανδρος Γκανάς.

Ο κ. Σάπκας στον χαιρετισμό του σημείωσε ότι «Πότε ασπρόμαυρος και πότε πολύχρωμος, μα πάντα μαγικός και συναρπαστικός, ο κόσμος των κόμικς. Όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο, είτε από την πλευρά του δημιουργού είτε του αναγνώστη, το γνωρίζουν ήδη, όπως γνωρίζουν ότι τα κόμικς δεν απευθύνονται μόνο σε παιδιά. Ιστορίες που κινούνται μέσα σε φανταστικά κυρίως σύμπαντα, με καλοδουλεμένους χαρακτήρες, δράση, μυστήριο αλλά και χιούμορ. Αυτόν τον κόσμο προσπαθήσαμε να ζωντανέψουμε εδώ στο Μύλο του Παππά για μια βδομάδα και φιλοδοξούμε να το κάνουμε και του χρόνου και του παραχρόνου…
Αυτές τις μέρες έγιναν πολλά. Επικοινωνήσαμε, διασκεδάσαμε, δημιουργήσαμε, φανταστήκαμε, ονειρευτήκαμε, θαυμάσαμε, προβληματιστήκαμε, μάθαμε καινούρια πράγματα, με όχημα τα κόμικς και με οδηγούς τον Σύλλογο Κόµικς και Τεχνών ΕΤουΚου και τους καλεσμένους του. Θα προσπαθήσουμε στην πόλη μας, να δώσουμε στα κόμικς, τη θέση που τους αξίζει». Ο Μέλανδρος Γκανάς αφού ευχαρίστησε όλους τους κομίστες που ήρθαν στη Λάρισα και έστησαν αυτό το… φανταστικό σκηνικό σημείωσε ότι «η ανταπόκριση του κόσμου με κάνει αισιόδοξο πως το 1ο LA Comics Festival θα γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς όταν θα μιλάμε για τα κόμιξ. Θέλω να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο Πάνο Σάπκα που σε ό,τι πρόβλημα προέκυψε έδινε τη λύση» κατέληξε ο ιδρυτής του LA Comics Festival.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass