Παρουσιάστηκε το «Πνεύμα Αντιλογίας»

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΑΖΑΡΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2019 15:15

Το νέο βιβλίο του κριτικού Λογοτεχνίας Νίκου Λάζαρη «Πνεύμα Αντιλογίας» (εκδόσεις «Κουκκίδα») παρουσιάστηκε χθες στον χώρο εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, το βιβλίο αποτελείται από κείμενα μιας πολεμικής απέναντι στην προχειρότητα, την ευτέλεια, την επιπολαιότητα, τη ρηχότητα, την υποκρισία, τη φαυλότητα (που εκφράζεται κυρίως με το παιχνίδι μιας ανέντιμης συναλλαγής), οι οποίες χαρακτηρίζουν σε ένα μεγάλο βαθμό την πνευματική ζωή αυτού του τόπου. Για το βιβλίο μίλησαν ο ποιητής Σωτήρης Παστάκας που αναφέρθηκε στη συνεργασία τους επί εικοσαετία στο λογοτεχνικό περιοδικό «Πλανόδιος» και ο ποιητής Αντώνης Ψάλτης που έθεσε κάποια ερωτήματα όπως «γιατί αν διαβάσουμε σήμερα μια κριτική για ένα βιβλίο που γράφτηκε πριν από αρκετά έτη, όταν μάλιστα η συγκεκριμένη κριτική δημοσιεύτηκε σε κάποιο περιοδικό κοντά στον χρόνο δημοσίευσης του βιβλίου ικανοποιώντας, με την τότε επικαιρότητά της, την περιέργεια ενός αναγνώστη για το βιβλίο που θα ήθελε να διαβάσει;».

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι ψηφιακές εκδόσεις «εξιτήριον».

* Ο Νίκος Λάζαρης γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά και ζει στη Λυκόβρυση. Σπούδασε δημοσιογραφία και κινηματογράφο. Εργάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης, ως διευθυντής στο Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος -Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης». Την εκδήλωση θα προλογίσουν οι ποιητές Σωτήρης Παστάκας και Αντώνης Ψάλτης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass