Εκατοντάδες οι προβολές στο 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 588 ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2019 15:02
Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Ρόμπυ Εκσιέλ Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Ρόμπυ Εκσιέλ

Το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας - ArtFools θα ανοίξει την αυλαία του σε μία εβδομάδα ακριβώς, την Τρίτη 12 Μαρτίου, και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Bασικό κομμάτι του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας είναι το Διαγωνιστικό. Στο πλαίσιο του διαγωνιστικού 588 σκηνοθέτες απ’ όλο τον κόσμο έστειλαν συμμετοχές, πράγμα που καταδεικνύει ότι το Φεστιβάλ έχει καταξιωθεί διεθνώς και το εμπιστεύονται όλο και περισσότεροι δημιουργοί. Από αυτές, η προκριματική επιτροπή επέλεξε για να προβληθούν 128 ταινίες σε τρεις ενότητες. Στο Διεθνές μυθοπλασίας θα προβληθούν 45 ταινίες, στο ελληνικό διαγωνιστικό 29 ταινίες και στο animation 33 ταινίες. Στο μη διαγωνιστικό θα προβληθούν 13 ταινίες στην κατηγορία eco films και 10 ταινίες στην κατηγορία Νέοι Γάλλοι Μικρομηκάδες σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Φέτος θα ταξιδέψουν στην πόλη μας για να παρακολουθήσουν τις προβολές πάνω από 30 σκηνοθέτες, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν και θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της Λάρισας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η κριτική επιτροπή αποτελείται από άτομα καταξιωμένα στον κινηματογραφικό χώρο. Ετσι για το Διεθνές και Ελληνικό τις ταινίες θα αξιολογήσουν ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου, πρόεδρος της Επιτροπής Ρόμπυ Εκσιελ, η κριτικός Κινηματογράφου Δέσποινα Τριανταφυλλίδου, ο κινηματογραφιστής GSC Σίμος Σαρκετζής, η ενδυματολόγος-σκηνογράφος Ελένη Ψύρρα, η σεναριογράφος-ηθοποιός Κωνσταντίνα Γιαχάλη.

Στην κατηγορία animation η κριτική επιτροπή αποτελείται από τη Δέσποινα Τριανταφυλλίδου, τον σκηνοθέτη Ακυ Μητσούλη και τη Vivi Frank με σπουδές στην οπτική επικοινωνία στο Kunsthochschule Kassel της Γερμανίας.

Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ‘artfools”, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και έχει τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Το Φεστιβάλ στηρίζουν οι Πρεσβείες Γαλλίας, Ρουμανίας , Κύπρου και το eunic.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass