Μουσική, χορός και φως στο Μουσικότροπο

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2019 16:01

Το Φεστιβάλ Μουσικότροπο, έχοντας την πρωτοτυπία ως οδηγό στις επιλογές του, δημιουργεί για πρώτη φορά αλληλεπιδράσεις με άλλες τέχνες, δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στις πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας.

«Lapses of light» είναι ο τίτλος της παράστασης που θα απολαύσουμε το βράδυ του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου και ώρα 8.30 μ.μ. με τη χορεύτρια Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου και τον μουσικό Κώστα Μακρυγιαννάκη να έχουν τη σύλληψη της ιδέας. Η χορεύτρια, με μουσική ειδικά γραμμένη γι’ αυτήν, εμφανίζεται και χάνεται σ’ ένα συνεχόμενο κυνηγητό του φωτός. Ο Αλέξανδρος Σεϊταρίδης που έχει την επιμέλεια του φωτισμού, δημιουργεί μια μαγική ατμόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με τη μουσική και τις χορευτικές κινήσεις, οδηγούν τον θεατή σ’ ένα τοπίο μυστηρίου, άλλες φορές παιχνιδιάρικο, άλλες εσωστρεφή και άλλες εκστατικό! Μια ασυνήθιστη παράσταση που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές, ενώ έχει παρουσιαστεί σε μεγάλα φεστιβάλ, καθώς και στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Τιμές: Στην προπώληση 10 ευρώ, 6 ευρώ (Φοιτητές, ΑμεΑ, 65+)

Στο γκισέ: 12 ευρώ, 8 ευρώ (Φοιτητές, ΑμεΑ, 65+).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Ένα εργαστήριο που σκοπό έχει να ανανεώσει και να επαναπροσδιορίσει το μάθημα της μουσικής, φιλοξενεί το φεστιβάλ Μουσικότροπο στο ΔΩΛ και στην αίθουσα «Ήβη Βοζαλή», το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου και τις ώρες από τις 10.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ. Η οργάνωση βιωματικών εργαστηρίων και σεμιναρίων που περιλαμβάνει το φεστιβάλ, στοχεύει στην προσθήκη εμπειριών και στην παρουσίαση μεθόδων διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς της μουσικής και τους καλλιτέχνες. «Σχεδιάζοντας ένα ευχάριστο και αποτελεσματικό μάθημα μουσικής» είναι ο τίτλος του εργαστηρίου που θα παρουσιάσει η Εριφύλη Δαμιανού, δίνοντας ιδέες στους εκπαιδευτικούς της μουσικής, πώς μπορεί το μάθημά τους να είναι χαρούμενο και διασκεδαστικό. Για να συμβεί αυτό, ο δάσκαλος πρέπει να ξέρει τι κάνει και γιατί το κάνει. Το παιδί πρέπει να χαίρεται τις μικρές μουσικές του επιτυχίες και μέσα από αυτές να εκφράζεται και να εξελίσσεται.

Μια παρουσίαση που μετατρέπει τα τραγούδια, τα παιχνίδια και τον χορό, σ’ ένα ευχάριστο και αποδοτικό σύστημα διδασκαλίας.

Τιμή παρακολούθησης: 30 ευρώ και 20 ευρώ (φοιτητές, μαθητές, ΑμεΑ). Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Απαραίτητη η εγγραφή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Φεστιβάλ www.mousikotropo.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass