Εκθεση ζωγραφικής μεγάλων Θεσσαλών ζωγράφων

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ – ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2019 15:05

Μια μεγάλη Έκθεση Ζωγραφικής κορυφαίων Θεσσαλών Ζωγράφων διοργανώνει ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Πρόκειται για γνωστά αλλά και σπάνια έργα που θεωρούνται κορυφαία για τη νεοελληνική ζωγραφική.

Ειδικότερα, η έκθεση φέρει τον τίτλο «Εικόνες και μορφές της Θεσσαλίας», καθώς οι πίνακες αποτυπώνουν χώρους, πρόσωπα και μορφές θεσσαλικού ενδιαφέροντος. Θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 15 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής που αποτυπώνουν τη θεσσαλική ζωή, μέσα απ’ τη ματιά Θεσσαλών -και όχι μόνο- ζωγράφων, παλαιών και νεότερων.

Έργα των Δημήτρη Γιολδάση, Αγήνορα Αστεριάδη, Βασίλη Γούλα, Γιάννη Παπαϊωάνου, Δημήτρη Κατσικογιάννη, Επαμεινώνδα Θωμόπουλου, Νίκου Κακαδιάρη, Στέργιου Χατζούλη, Κλεάνθη Χατζηνίκου, Ανδρέα Γιαννούτσου, Κώστα Νταή, Βασίλη Πράππα, Λάζαρου Μαράβα, Μανώλη Κοτρώνη, Βασίλη Δημάκη, Βασίλη Μπαρκαλή κ.ά. θα εκτεθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Κούμα 28) και θα δώσουν την ευκαιρία στους φίλους της τέχνης να περιηγηθούν σ’ ένα μοναδικό μωσαϊκό χρωμάτων της θεσσαλικής ζωής.

Ο θερισμός, η αγροτική ζωή, ο απέραντος θεσσαλικός κάμπος, ο Πηνειός, τα Μετέωρα, παλιές όψεις των πόλεων και το σύγχρονο αστικό τοπίο, τα υπαίθρια παζάρια, μνήμες μιας άλλης εποχής, πρόσωπα του μόχθου και της καθημερινότητας ζωντανεύουν και δίνουν στον θεατή, ένα άλλο ερέθισμα, μια άλλη οπτική της ζωής, όπως την αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί οι σπουδαίοι ζωγράφοι, που αγάπησαν και πήραν έμπνευση από τη Θεσσαλία και τις ομορφιές της. Τα έργα που συγκέντρωσε ο Σύνδεσμος Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας προέρχονται από προσωπικές συλλογές μελών του, αλλά και από ζωγράφους οι οποίοι ευγενικά παραχώρησαν έργα τους για τις ανάγκες της έκθεσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass