Πολιτιστικό τριήμερο της «Ξηροκρανιάς»

ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2018 16:04

Με πλήθος κόσμου να συμμετέχει και τις τρεις ημέρες των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε το πολιτιστικό τριήμερο του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας και περιχώρων «Η Ξηροκρανιά»-«Πολιτιστικός Δεκέμβρης 2018» στα γραφεία του Συλλόγου στη Λάρισα.

Η έναρξη του τριημέρου έγινε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου με τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, γλυπτών, χειροποίητων κατασκευών και κοσμημάτων με αξιόλογους καλλιτέχνες να λαμβάνουν μέρος με τα εξαίρετα έργα τους. Ζωγράφοι: Χρύσα Μπαλή, Λάμπρος Προβίδας, Βασίλης Τρικάλης και Νίκος Φακής. Στις ξύλινες κατασκευές ο Στέλιος Χατζόγλου.

Στη συνέχεια της ίδιας βραδιάς, αφού άνοιξε την εκδήλωση με ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου της «Ξηροκρανιάς» κ. Λάμπρος Γκουνέλας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των βιβλίων:

Αγάπη Σπαθάρα. Βιβλίο: «Σ’ έναν κόσμο απέραντο ποιήματα Αγάπης». Το βιβλίο παρουσίασε ο συγγραφέας κ. Παύλος Λάλος και ποιήματα απήγγειλαν η ίδια η κυρία Αγάπη Σπαθάρα και η αδερφή της.

Τριανταφυλλιά Θώκου. Βιβλίο: «Κρανιώτικες ιστορίες – Μύθοι και παραμύθια». Το βιβλίο παρουσίασε ο φιλόλογος κ. Δημήτρης Θώμος.

Η βραδιά έκλεισε με την ομάδα γυναικών του Μ.Ε.Σ.Κ.Ε. που τραγούδησε χαρούμενα τραγούδια της Κρανιάς Ελασσόνας.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου το κοινό είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει να απολαμβάνει τις καλλιτεχνικές δημιουργίες της έκθεσης ζωγραφικής, χειροποίητων κατασκευών και κοσμημάτων.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων η βραδιά άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της «Ξηροκρανιάς» κ. Λάμπρου Γκουνέλα και ακολούθησε παρουσίαση βιβλίων:

 «Ψυχικά αποθέματα… ή συγκυρίες καταστάσεων» του δασκάλου Βασιλείου Πορνάρα. Παρουσίασε ο κ. Κώστας Σπανός, εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου. «Το βιβλίο επισκεπτών της Μονής Παλαιοκαρυάς της Κρανιάς Ελασσόνας» του Γιώργου Μπαλή. Το βιβλίο παρουσίασε ο εκπαιδευτικός κ. Ευθύμιος Λιάπης. «Το τέμπλο της Μονής Παλαιοκαρυάς» των Γιώργου Μπαλή, Βασίλη Ν. Τσιολάκη. Το βιβλίο παρουσίασε η αρχαιολόγος κ. Ματίνα Παπαναστασούλη.

Ακολούθησε η μικτή χορωδία του συλλόγου που με την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Κωνσταντίνου Μάτη ερμήνευσε τραγούδια. Τη χορωδία συνόδευε η μουσικός κ. Έφη Φαρμάκη. Το πρόγραμμα έκλεισε με ζωντανή μουσική από την παρέα «Χορικός Διθύραμβος» του κ. Στεφάνου Φακή. Με τη μουσική και τα τραγούδια τους διασκέδασαν όλους όσοι παρευρέθηκαν στην τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων.

Με χορό, πλούσια εδέσματα (προσφορά γυναικών μελών) και άφθονο κρασί, μέλη και φίλοι του συλλόγου της «Ξηροκρανιάς» γλέντησαν μέχρι αργά το βράδυ, κλείνοντας έτσι ευχάριστα τις τριήμερες εκδηλώσεις.Τις εκδηλώσεις παρουσίαζε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ξηροκρανιάς» κ. Αγγελική Κοντοτάσιου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass