Γιορτές Λόγου και Τέχνης

15 - 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΕ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ ΚΑΙ ΒΑΛΑΝΙΔΑ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2018 16:21

Το Δίκτυο Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την Ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο «Γιορτές Λόγου και Τέχνης 2018 » στις 15 και 16 Ιουνίου στο Βλαχογιάννι και στη Βαλανίδα.

Οι εκδηλώσεις γίνονται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι «Γιορτές Λόγου και Τέχνης 2018» περιλαμβάνουν διημερίδα με κεντρικό θέμα «Ιστορικά γεγονότα και μαρτυρικά χωριά της περιοχής Ελασσόνας» καθώς και μουσικοχορευτικές παραστάσεις.

*Την Παρασκευή 15 Ιουνίου, στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Δημοτική Κοινότητα Βλαχογιαννίου Ελασσόνας σε συνεργασία με τον Μορφωτικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Βλαχογιαννίου και με ομιλητές τους κ.κ.:

- Σπανό Κώστα, εκπαιδευτικό, συγγραφέα «Η μάχη του Κοκκινoπλού»

-Νίκο Ζντάνη, φιλόλογο «Η Επανάσταση στον Όλυμπο το 1878».

-Γεώργιο Μπαλή ερευνητή «Οι μάχες της Κρανιάς στις 10 Οκτωβρίου 1943 και 10 Φεβρουαρίου 1944».

 - Βασίλη Ζαρζώνη, φιλόλογο, «Οι ομαδικές εκτελέσεις αμάχων πατριωτών από τους Γερμανούς και τους Ιταλούς ναζί στην Τσαριτσάνη (12-3-1943 και 20-8-1944) και στην Ολυμπιάδα» (Μάρτιος 1943)».

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες των Πολιτιστικών -Εξωραϊστικών Συλλόγων Βλαχογιαννίου και Βαλανίδας, του Κέντρου Τέχνης, Λόγου και Κοινωνικής Δράσης Ελασσόνας και του Μουσικού Συγκροτήματος Ελασσόνας με τους: Διονύση Ευαγγέλου (κιθάρα-φωνή), Βασίλη Γεωργάκη (λαούτο-φωνή), Διονύση Παναγιώτου (γκάϊντα), Παναγιώτη Ευαγγέλου (ηλεκτρική κιθάρα), Θανάση Παπανάτσιο (ντραμς) και Γιάννη Γεωργάκη (μπάσο).

* Το Σάββατο 16 Ιουνίου, στις 8 μ.μ. στη Δημοτική Κοινότητα Βαλανίδας σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Βαλανίδας θα γίνει εκδήλωση με ομιλητές τους κ.κ.:

-Κώστα Σαχινίδη, Δρ Κοινωνιολογίας, συγγραφέα «Η σημασία των μαχών της Ελασσόνας και του Σαρανταπόρου του 1912».

- Θωμά Λιόλιο, εκπαιδευτικό, «Η στρατηγική θέση του Ολύμπου και η συμβολή της Περραιβικής Τρίπολης για την οριστική κατάληψη του βασιλείου της Μακεδονίας από τους Ρωμαίους κατά τη διάρκεια του τρίτου Μακεδονικού πολέμου (Μάχη της Πύδνας: 168 π.Χ.)». -«Η μάχη του Λιβαδίου στις 27-28/11/1942» .

- Σπύρο Μπούμπα, εκπαιδευτικό, συγγραφέα, «Η μάχη της Μαυρίτσας και η μεγάλη θυσία των κατοίκων του Δομενίκου στο Καυκάκι στις 16-3-1943».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass