Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Δωματίου

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2018 16:14

Ο Δήμος Λαρισαίων, έπειτα από πρόταση του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού της Chamber music Hellas, προτίθεται να συνδιοργανώσει στην πόλη το 1ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Δωματίου, στις 17 και 18 Ιουνίου.

 Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Δωματίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, με σκοπό να γίνεται σε ετήσια βάση, υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ, του Υπ. Πολιτισμού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε συνεργασία με Δήμους της Θεσσαλίας.

Στόχος του είναι να καθιερώσει τη Θεσσαλία ως έναν προορισμό κλασικής μουσικής διεθνών προδιαγραφών, επιδιώκοντας να παραχθεί υψηλής ποιότητας τουριστική κίνηση.

Η διάρκεια του φεστιβάλ θα είναι δύο εβδομάδες και κατά το διάστημα αυτό δέκα συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους χώρους σε Λάρισα, Καλαμπάκα / Μετέωρα, Τρίκαλα, Βόλο και Πήλιο.

Συγκεκριμένα στη Λάρισα οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ., στο Αρχαίο Θέατρο και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, στις 5.30 μ.μ. στο Διαχρονικό Μουσείο.

Θα συμμετάσχουν οκτώ καλλιτέχνες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Αμερικανοί και επιλέγονται με βάση την εμπειρία, τη διεθνή φήμη και καταξίωσή τους.

Το κοινό που θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ θα είναι από τις ΗΠΑ και άλλες βασικές αγορές στην Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό (Αυστραλία και Ιαπωνία), που θα ταξιδέψει στη Θεσσαλία κατά τις ημερομηνίες του φεστιβάλ.

Οι συναυλίες θα είναι επίσης ανοιχτές σε τοπικά ακροατήρια με προκράτηση θέσεων απο το www.chambermusichellas.org

Εκτός από τη συμμετοχή τους στις συναυλίες, οι ταξιδιώτες θα κάνουν εκδρομές στα ιστορικά μνημεία, τους χώρους, τα μουσεία και τα γραφικά χωριά της Θεσσαλίας. Οι άνθρωποι πίσω από την Chamber Music Hellas έχουν κοινό χαρακτηριστικό τους τη μεγάλη αγάπη που τρέφουν για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, πρόεδρος και ιδρυτής της Chamber Music Hellas, είναι ο Βάσος Παπαγαπητός, πρωτοπόρος στη θεματική κρουαζιέρα, εμπνευστής του θεματικού τουρισμού μέσω της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Kαλλιτεχνικός διευθυντής της οργάνωσης είναι ο Lowell Liebermann, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της κλασικής μουσικής, με έργα του να παίζονται σε αίθουσες συναυλιών σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass