Βραδιές πολιτισμού στη σκιά του Ολύμπου

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΙΓΑΝΗΣ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2018 15:00

Σε νέα φάση εισέρχεται φέτος το Φεστιβάλ Αιγάνης. Το Tunnel Festival Αιγάνης, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έχει σχεδιάσει για το κοινό μια πληθώρα εκδηλώσεων όπως για παράδειγμα συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και κουκλοθέατρο.


Η πρώτη προγραμματισμένη εκδήλωση είναι για τις 23 Ιουνίου με την παράσταση «Του χωριού το Κοινοβούλιο» από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ σχολίασε ότι «Το πολιτιστικό εγχείρημα του φεστιβάλ εκδηλώσεων με την ονομασία Tunnel Festival Αιγάνης, περνάει φέτος στην επόμενη φάση του, αποκτώντας την τελική του μορφή και σχηματίζοντας την οριστική του καλλιτεχνική ταυτότητα. Αυτή η ολοκλήρωση σηματοδοτείται αφενός μεν από την προσθήκη στην ονομασία του της λέξης “Olympus”, αφετέρου δε, φέτος εισάγονται οι τελευταίες πινελιές που θα του δώσουν την ξεχωριστή θέση και οντότητα στα καλλιτεχνικά γεγονότα της περιοχής και της χώρας μας.
Το φεστιβάλ έχει πια το όνομα που του αρμόζει: “Olympus Tunnel Festival Αιγάνης”. Είναι κάτι που προσδιορίζει -με τοπολογικούς και τοπογραφικούς όρους- τις πολιτιστικές του συντεταγμένες.
Ανάμεσα σε δύο τούνελ και στη σκιά του Ολύμπου, ο σφυγμός του πολιτισμού δυναμώνει, γίνεται υγιής και εύκρατος με καρδιά του το ολοκαίνουργιο Θέατρο της Αιγάνης και το πλαίσιο λειτουργίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγάνης...» ενώ επισήμανε πως «στις φετινές εκδηλώσεις, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Λιάνης μιλά για τη “ζωή του όλη”, του μοναδικού Στέλιου Καζαντζίδη σε μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον σπουδαίο τραγουδιστή, το Θεσσαλικό Θέατρο ανεβάζει επί σκηνής Ζωρζ Φεϋντώ, ο μεγάλος σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης στέλνει στο φεστιβάλ “Το Τελευταίο Σημείωμα” και... το δίμηνο των εκδηλώσεων συνεχίζει μ’ αυτούς τους ρυθμούς”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass