Ένα βήμα πριν από τη Δύση

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2018 15:34

Η συγγραφέας Καλλίτσα Γκουράβα – Δικτά στο βιβλίο της «Ένα βήμα πριν τη Δύση», που πρόσφατα επανακυκλοφόρησε, περιγράφει με σαφήνεια και γλαφυρότητα τη ζωή ανθρώπων που έζησαν ανάμεσά μας αποτελώντας το παζλ της ζωής. Οι πρωταγωνιστές του βιβλίου αντλούν το άρωμα των γνήσιων χαρακτήρων που συναντούμε καθημερινά.

Ο Κωνσταντίνος μοναχικός οδοιπόρος της ζωής αποτελεί τον βασικό κορμό του μυθιστορήματος. Ένας προικισμένος άνθρωπος, καθηγητής ο ίδιος, δίνει θετικό παρών στα δρώμενα της ζωής. Φίλος του Κωνσταντίνου είναι ο Σπύρος, ένας γιατρός με θαυμάσιο χαρακτήρα. Ένα «μυστικό» υπάρχει ανάμεσά τους και αποκαλύπτεται την τελευταία στιγμή της διήγησης. Η Άννα, παιδί της αδελφής του, δασκάλα στο επάγγελμα, είναι ερωτευμένη με έναν πολύ όμορφο και προικισμένο με πολλά χαρίσματα νέο.

Τυχαία ανακαλύπτει οι γονείς του Μιχάλη είναι τσιγγάνοι, κάτι που δεν γνωρίζει από την αρχή της γνωριμίας τους. Η ίδια βλέπει όλους τους ανθρώπους το ίδιο χωρίς διακρίσεις. Πληγώνεται, όμως, από την απόκρυψη της αλήθειας και αποφασίζει να χωρίσουν. Κάποιες φορές οι άνθρωποι δεν βλέπουν ισότιμα όλους τους ανθρώπους. Αυτό αποτελεί «στίγμα» και δυσκολία στις σχέσεις ανάμεσά τους. Η αλήθεια είναι σημαντική για την Άννα και αποτελεί βασικό παράγοντα σταθερότητας στις ανθρώπινες σχέσεις. Λυπημένη από τη συμπεριφορά του αγαπημένου της προσπαθεί να βρει λύσεις διαφυγής από την κατάσταση. Τι θα γίνει άραγε στη συνέχεια αυτής της ιστορίας; Θα σβήσει η υπέροχη αυτή αγάπη ή θα μείνει για πάντα αιώνια και φανταστική; Θα φανεί στη συνέχεια του βιβλίου που είναι αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα.

 

Ερμιόνη Μπαρά – Χαλβατζή

μέλος της διοίκησης της ΕΛΟΣΥΛ

μέλος του Συνδέσμου Γραμμάτων – Τεχνών Θεσσαλίας 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass