«Εγώ η Ελισάβετ» στο ΔΩΛ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΒΑΜΒΑΚΑ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2018 15:30

Ο Εκδοτικός Οργανισµός Λιβάνη, ο Σύνδεσµος Γραµµάτων και Τεχνών Θεσσαλίας σε συνεργασία µε την Αντιδηµαρχία Πολιτισµού και Επιστηµών του ∆ήµου Λαρισαίων, διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίνας Βαµβακά «Εγώ η Ελισάβετ», την Τρίτη 12 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ∆ηµοτικού Ωδείου Λάρισας.

Για το βιβλίο θα µιλήσουν οι: Πολυξένη Αδάµ-Βελένη, αρχαιολόγος/θεατρολόγος, διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης, Νέλλη Βασβατέκη, λογοτέχνης και η συγγραφέας του βιβλίου Μαρίνα Βαµβακά.

Συντονίζει ο Αλέξης Καλέσης, δηµοσιογράφος, διδάκτωρ Συγκριτικής Γραµµατολογίας, υπεύθυνος Τύπου του Συνδέσµου Γραµµάτων και Τεχνών Θεσσαλίας.

Το βιβλίο

Η Ελισάβετ, γυναίκα με σθεναρότητα, παρρησία και αυτοπεποίθηση, χειρίστηκε με επίγνωση και κουράγιο το δύσκολο γραμμάτιο της ζωής της. Αναμετρήθηκε θαρρετά με πολλές δοκιμασίες, που άρχισαν το 1922 με το φιρμάνι του Κεμάλ για υποχρεωτική αναχώρηση από την Καππαδοκία. Εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην Κωνσταντινούπολη, ζώντας πλέον μέσα σε κλίμα τρόμου και καθημερινών επιθέσεων.

Η συγγραφέας

Η Μαρίνα Βαμβακά γεννήθηκε στη Λάρισα από γονείς Κωνσταντινουπολίτες. Από το 1983 ζει στις Βρυξέλλες.

Από μικρή έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ζωγραφική και τη συγγραφή. Σπούδασε ιστορία της τέχνης, ζωγραφική και γλυπτική στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες. Από το 2000 μπήκε στην πολιτική ζωή του Βελγίου και είναι δημοτική σύμβουλος του δήμου Woluwe-Saint-Pierre των Βρυξελλών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass