ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ

Ο Στέλιος Κούλογλου στη Λάρισα

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2018 15:34

Την Παρασκευή 11 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη «Κωνσταντίνος Κούμας» θα πραγματοποιηθεί προβολή της τελευταίας ταινίας του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου «Πεθαίνοντας στο γέλιο». Μετά την προβολή της ταινίας, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κούλογλου «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο μηχανικός Βασίλης Μίχος, ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιούλας και ο ίδιος ο συγγραφέας. Συντονίζει η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Η είσοδος στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, είναι ελεύθερη.

Η ΤΑΙΝΙΑ

Το «Πεθαίνοντας στο γέλιο» περιγράφει τέσσερις παράλληλες ιστορίες με θέμα το χιούμορ ως όπλο για πολιτική δράση. Οι διάσημοι «Yesmen» οργανώνουν την πρώτη μεγάλη φάρσα μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. O Μάρτιν Σόνεμπορν, κωμικός και ευρωβουλευτής, πρωτοτυπεί για να σώσει την Ελλάδα. Οι Flashmob διακόπτουν εκδηλώσεις με το χαμόγελο στα χείλη. Και κάποιοι πεθαίνουν κυριολεκτικά από το γέλιο. Στην τελευταία συνέντευξη πριν από τη δολοφονία του ο διευθυντής του Charlie Hebdo, Στεφάν Σαρμπονιέ (Σάρμπ), προβλέπει ότι μόνο η βία των ισλαμιστών μπορεί να σκοτώσει το χιούμορ. Μια τραγωδία ανάμεσα σε τρεις κωμωδίες. Αλλά ακόμη και στις κηδείες δεν λένε ανέκδοτα για να γελάσουν και να απαλύνουν τον πόνο;

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το νέο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση» περιλαμβάνει μοναδικές μαρτυρίες για την επτάχρονη δικτατορία: διηγήσεις στενών συνεργατών του δικτάτορα Παπαδόπουλου για τον τρόπο που οργανώθηκε το πραξικόπημα, αλλά και των ανθρώπων που ξεκίνησαν την αντίσταση, βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν ή είδαν συναγωνιστές και συγγενείς τους να δολοφονούνται από την χούντα.Πρόκειται για 70 περίπου συγκλονιστικά «διηγήματα» σε πρώτο πρόσωπο, που φωτίζουν άγνωστες πλευρές της εφταετίας που σφράγισε τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass